Yliopistoampujan taltuttaneelle sataa kiitosta - häälahjat jo ostettu - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yliopistoampujan taltuttaneelle sataa kiitosta - häälahjat jo ostettu

Yliopistoampumisen sankariksi nostetulle opiskelijalle kerätään rahaa netissä.

Yliopiston opiskelijat kokoontuivat rukoilemaan yhdessä viime viikon ampumavälikohtauksen jälkeen Seattlessa.­

9.6.2014 11:15

Häiriintyneeksi kuvattu asemies tulitti opiskelijoita seattlelaisella yliopistolla Yhdysvalloissa viime torstaina aikeenaan surmata niin monta kuin mahdollista ja lopuksi itsensä.

Hän ehti ampua kolmea ihmistä, joista yksi kuoli myöhemmin sairaalassa. Kun mies oli lataamassa asettaan, puuttui opiskelija Jon Meis, 22, peliin ja taltutti ampujan lamauttavalla paprikasumutteella. Meis tovereineen onnistui myös riisumaan ampujan aseista.

Meis ei ole antanut haastatteluja, mutta hänen nimensä tultua julki häntä on ylistetty sankariksi. Netissä käynnistyi myös harvinainen kampanja hänen hyväkseen.

Joku äkkäsi, että mies on menossa naimisiin 21. kesäkuuta. Meis oli laatinut morsiamensa kanssa nettiin lahjalistan, jonka linkkiä alettiin jakaa sosiaalisessa mediassa ahkerasti. Nyt kaikki lahjat, joita voi tilata netin kautta, on jo varattu ja hankittu.

Lisäksi Meisin hyväksi on perustettu nettikeräys häämatkaa varten. Keräys oli viikonloppuna tuottanut jo liki parinkymmenen tuhannen euron suuruisen summan.

Myös ampumistapauksen 19-vuotiaan kuolonuhrin hyväksi on perustettu nettikeräys hautajaisten kustantamiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?