Ulkomaat

Putinin miehen Suomi-uhkaus leviää maailmalla

Julkaistu:

Varoitti Natosta
Pohjoismaisissa lehdissä uutisoidaan laajasti Venäjän presidentin Vladimir Putinin sanansaattajan kovasanaisesta viestistä Suomelle.
Ruotsalainen Aftonbladet ja moni muu ruotsalaislehti kertovat Vladimir Putinin sanansaattajan Sergei Markovin uhittelusta Suomelle. Markov varoitti Suomea Nato-jäsenyydestä ja viittasi jopa kolmanteen maailmansotaan tänään Hufvudstadsbladetissa ja Svenska Dagbladetissa julkaistussa haastattelussa.

Esimerkiksi norjalainen VG-lehti kertoo Putinin henkilökohtaisen sanansaattajan sanoneen, että russofobia voi aloittaa kolmannen maailmansodan. Lehti mainitsee Markovin kertoneen haastattelussa, ettei enää lue suomalaislehtien käännösversioita suomalaisen median venäläisvastaisuuden vuoksi.

-Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin Suomen-vierailu tapahtuu huonosti peitetyn uhkan varjossa, ruotsalaislehti Aftonbladet puolestaan kertoo.

Viittaus "huonosti peitettyyn uhkaan" liittyy Markovin väitteeseen siitä, mitä voisi tapahtua, jos Suomi liittyisi Natoon. Aftonbladet siteeraa haastattelua, jossa Markov varoitti Suomea kovasanaisesti Natoon liittymisestä ja kyseli, haluaako Suomi olla aloittamassa kolmatta maailmansotaa.

Tanskalainen JydskeVestkysten on nostanut kolmannella maailmansodalla uhittelun otsikkoonsa. Lehti mainitsee Putinin sanansaattajan sanoneen, että Suomi on yksi Euroopan venäläisvastaisimmista maista.

Norjalaisen DagensNaeringslivin uutisessa kerrotaan Putinin sanansaattajan sanoneen Hufvudstadsbladetille, ettei Venäjä uhkaa Suomea, mutta jos Suomesta tulee Naton jäsen, se näyttää, että maalla on Venäjä-kompleksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt