Maailman kerma salaisessa kokouksessa – nämä suomalaiset mukana

Julkaistu:

Kolmepäiväisen Bilderberg-kokouksen ympärillä leijuva salaperäisyys tarjoaa hedelmällisen maaperän salaliittoteorioille.
Vuotuinen talouselämän, median ja politiikan vaikuttajia yhteen keräävä Bilderberg-ryhmän kokous käynnistyi taas torstaina Kööpenhaminassa.

Nyt 62. kertaa järjestettävä suljettu kokous on tunnettu siitä, että siihen ei ole pääsyä ulkopuolisilla tai lehdistöllä.

Valtaeliitin kokoontuminen salaperäisissä olosuhteissa on luonut muhevaa maaperää salaliittoteoreetikoille, joiden mukaan suljettujen ovien takana päätettäisiin jopa maailman kohtalosta ja sotien aloittamisesta.

Maltillisempien kriitikoiden mukaan kokoukset ovat demokratian kannalta kyseenalaisia.

Bilderberg-ryhmän virallisten verkkosivujen mukaan kokouksen noin 135 osallistujan joukossa on tänä vuonna peräti seitsemän suomalaista.

Mukana ovat yritysjohtaja ja Koneen hallituksen jäsen Matti Alahuhta, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n johtaja Matti Apunen, liikemies ja yritysjohtaja Henrik Ehrnrooth, Shellin, Outokummun ja EVA:n hallitusten puheenjohtaja Jorma Ollila, Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Sampon konsernijohtaja Kari Stadigh sekä Sampon, Nordean ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja Björn "Nalle" Wahlroos.

Lehdistötiedotteen mukaan kokouksen asialistalla ovat tänä vuonna muun muassa talouden toipumisen kestävyys, yksityisyydensuoja, teknologian ja työelämän murros, Ukrainan kriisi ja Euroopan tulevaisuus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt