Purjehdusveneen miehistö katosi Atlantilla - Britannia lähetti sotilaskoneen etsintään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Purjehdusveneen miehistö katosi Atlantilla - Britannia lähetti sotilaskoneen etsintään

Julkaistu: 21.5.2014 11:32, Päivitetty 21.5.2014 12:10

Britannia tehostaa Atlantilla kaatuneen purjehdusveneen miehistön etsintää.

Kelluuko kaatuneen Cheeki Rafiki -aluksen nelihenkinen miehistö pelastuslautalla jossain Atlantilla vai ovatko miehet jo vaipuneet aaltoihin?

Britannian, Kanadan ja Yhdysvaltain viranomaiset ovat viikonlopusta lähtien etsineet aluksen miehistöä Pohjois-Atlantin myrskyisiltä vesiltä - toistaiseksi tuloksetta. Keskiviikkona Britannian puolustusministeriö ilmoitti lähettävänsä lisää lentokoneita etsintään.

Toivo miesten löytymisestä elossa perustuu siihen, että Cheeki Rafiki ei kaatunut yllättäen, ja alus oli varustettu kunnollisella pelastuslautalla. Sellaisen avulla miehistö voi selvitä hengissä pitkäänkin kurjissa olosuhteissa.

Etsinnät keskittyvät alueelle, joka on noin 1 600 kilometrin päässä Yhdysvaltain Cape Codista itään. Merialueella tuulee parhaillaan rajusti, mikä tekee etsinnöistä vaikeaa.

Cheeki Rafiki -alus oli palaamassa Antigualta kotisatamaan Britanniaan, kun se alkoi vuotaa torstaina 15. toukokuuta. Yhteys alukseen menetettiin seuraavana päivänä.

Sunnuntaina 18.5. alus löytyi ympäri kääntyneenä mereltä. Etsinnät ehdittiin jo lopettaa toivottomina, mutta omaisten ja yleisön voimakkaasta vetoomuksesta Britannia käynnisti ne uudelleen.

- Tuokaa poikamme kotiin, vetosi kateissa olevan James Malen, 23, isä Graham BBC:n mukaan.

Muut purjeveneen miehistöön kuuluneet ovat kippari Andrew Bridge, 22, sekä Paul Goslin, 56 ja Steve Warren, 52.

Videolla nähdään kuinka Yhdysvaltain rannikkovartiosta lähti etsintöihin tiistaina.

Cheeki Rafiki -alus osallistui Antiguan purjehdusviikolle. Vene kaatui kotimatkalla Atlantin yli, ja sen miehistö on kateissa.

Cheeki Rafiki -alus osallistui Antiguan purjehdusviikolle. Vene kaatui kotimatkalla Atlantin yli, ja sen miehistö on kateissa.