Pääministerin edustaja: Thaimaassa "puolikas" vallankaappaus - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pääministerin edustaja: Thaimaassa "puolikas" vallankaappaus

Thaimaan tilanne on edelleen epäselvä. Suomen Thaimaan-suurlähettilään Kirsti Westphalenin mukaan on vaikea sanoa, onko maassa tapahtunut vallankaappaus.

Thaisotilaita hallinnon kannattajien leirin liepeillä.­

20.5.2014 11:09

Thaimaan virkaatekevä pääministeri kehottaa armeijaa toimimaan perustuslain rajoissa.

Pääministeri Niwattumrong Boonsongpaisan sanoo, että kaikkien toimien on sujuttava rauhanomaisesti ja ketään syrjimättä.

Pääministerin antamaksi ilmoitettu lausunto on hänen ensimmäinen julkinen reaktionsa armeijan julistamaan poikkeustilaan.

Thaimaan hallitus pitää hätäkokouksen paikassa, joka on pidetty salassa turvallisuussyistä.

  Hänen puhemiehensä sanoi, että kyse on puolikkaasta vallankaappauksesta. Hallitus olisi edelleen vallassa.

Virkaa tekevän pääministerin edustaja kommentoi tilannetta aiemmin.

– Hänen puhemiehensä sanoi, että kyse on puolikkaasta vallankaappauksesta. Hallitus olisi edelleen vallassa.

Westphalen kertoo, että käytännössä armeija on korvannut poliisin yleisen järjestyksen ylläpitäjänä. Tiedossa ei ole, merkitseekö poikkeustila esimerkiksi ulkonaliikkumiskieltoja.

Bangkokin kaduilla on aamun tunteina näkynyt armeijan joukkoja ja kuljetusajoneuvoja, mutta tilanne on pysynyt rauhallisena.

Westphalenin tietoon ei ole tullut, että armeijan ja hallitusta kannattavien ja vastustavien mielenosoittajien välillä olisi ollut yhteenottoja.

Sen sijaan liikenneruuhkat ovat tavallistakin pahempia, ja esimerkiksi lentokentälle menijöiden kannattaa varata tavallistakin enemmän aikaa matkaan.

  Vanhat matkustustiedotteet pitävät edelleen paikkansa. Kaikkia EU:n kansalaisia on kehotettu varovaisuuteen ja välttämään mielenosoituspaikkoja.

Ulkoministeriön matkustussuositukseen ei ole suunnitteilla muutoksia.

– Vanhat matkustustiedotteet pitävät edelleen paikkansa. Kaikkia EU:n kansalaisia on kehotettu varovaisuuteen ja välttämään mielenosoituspaikkoja. Nyt vain lisäämme kehotuksen välttää paikkoja, joissa armeija on läsnä, suurlähettiläs sanoo.

Thaimaassa on tuhansia suomalaisia eri puolilla maata.

– Bangkokissa asuu pysyvästi 500–800 suomalaista, mutta he kyllä tietävät, miten tällaisissa tapauksissa toimitaan. Valitettavasti historia toistaa täällä itseään, tämäntyyppisiä tapahtumia on ollut aikaisemminkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?