Amerikkalainen ravintola tarjoili typpeä sisältävää drinkkiä - naisen ruokatorvi paloi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Amerikkalainen ravintola tarjoili typpeä sisältävää drinkkiä - naisen ruokatorvi paloi

Trendikäs miamilainen rantaravintola poisti nestemäistä typpeä sisältävän cocktailin menustaan.

16.5.2014 22:49

Ravintola poisti juoman tarjoiltavien listalta sen jälkeen kun eräälle naiselle tarjoiltiin juoma, jossa oli liikaa nollan asteen alapuolella olevaa nestettä, ja nainen kiidätettiin sairaalaan palaneen ruokatorven tähden.

Ylellisistä "kryofysiikka cocktaileista" ehti tulla suosittuja, kun baarimikot käyttivät pientä määrää nestemäistä typpeä luodakseen savuavia drinkkejä. Neste voi myös hetkessä jäädyttää kaikkea jäätelöstä hedelmiin, jotka on sitten helppo särkeä lasin tavoin sirpaleiksi.

Tammikuun loppupuolella 61-vuotias nainen osallistui Miamin rannalla kasvitieteellisen puutarhan varainkeruutilaisuuteen. Tilaisuudessa hän siemaisi drinkkiä ja painui saman tien kaksinkerroin.

- Heti tuntui siltä, kuin pääni olisi todella räjähtämässä, hän kertoi.

Typpi, jota esiintyy luonnollisesti maan ilmakehässä kaasuna, tiivistyy nestemäiseen muotoon -196 celsiusasteessa.

Nainen kiidätettiin ensiapuasemalle, missä lääkärit suorittivat leikkauksen, jossa suljettiin naisen vatsaan ja ruokatorveen tulleet reiät. Leikkauksella annettiin myös typen, joka laajeni nopeasti nesteestä kaasuksi, poistua naisen vartalosta.

Naisen asianajajan mukaan naiselle kerääntyi tapauksesta yli 135 000 dollarin (noin 99 000 euron) sairaalalaskut.

Ravintolan omistava Haven Hospitality Group -yhtiö ilmoitti, että se poistaa drinkin listoiltaan. Yhtiön tiedottaja sanoi myös, että kasvitieteellisen puutarhan tapahtumaan ei oltu palkattu yhtiön henkilökuntaa, vaan siellä työskennellyt yhtiön baarimikko teki töitä omalla ajallaan.

Kasvitieteellisestä puutarhasta tai Krygenifex-yhtiöstä, joka toimittaa nestemäistä typpeä ravintoloihin ja yökerhoihin, ei tavoitettu ketään kommentoimaan tilannetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?