Amerikassa syntymäpäiväjuhlat päättyivät ammuskeluun – yksi kuollut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Amerikassa syntymäpäiväjuhlat päättyivät ammuskeluun – yksi kuollut

Lapsen syntymäpäiväjuhla päättyi lauantaina traagisesti Yhdysvaltojen Kalifornian Natomasissa, kun aseistettu miesjoukko hyökkäsi juhliin. Asiasta uutisoi kalifornialainen The Sacramento Bee.

12.5.2014 4:00

Parikymppinen mies sai surmansa ja kuusi haavoittui. Haavoittuneiden joukossa on seitsemänvuotias lapsi.

Poliisi Doug Morsen mukaan asemiehet lähestyivät jalkaisin juhlapaikkaa, Peregrinen puistoa, viiden aikoihin illalla ja aloittivat tulituksen. He pakenivat autolla. Poliisi ei ollut vielä viikonloppuna valmis antamaan tuntomerkkejä ampujista eikä ajoneuvosta.

- Silminnäkijöitä oli paljon. Etsivät yrittävät puhua kaikille keille pystyvät, Morse sanoo.

Kuolonuhri makasi leikkikentän liukumäen alla kasvot paljastettuna tunteja ampumisen jälkeen. Pomppulinna oli romahtanut ja tapahtumapaikalla oli leluja, vaatteita ja kenkiä hujan hajan.

Kuuden haavoittuneen vammat eivät ole Morsen mukaan hengenvaarallisia. Osa haavoittuneista ajoi itse sairaalaan tai he saivat kyydin perheeltä tai ystäviltä. Loput menivät ambulanssilla.

Poliisi ei ole vielä julkaissut vainajan nimeä julkisuuteen. Tapahtumapaikalle kerääntyi joukko rukoilevia surijoita. Heidän joukossaan oli Denise James, joka kertoi The Sacramento Beelle olevansa 29-vuotiaan kuolonuhrin äitipuoli.

- Häneltä jäi nuori poika, joka joutuu nyt kasvamaan ilman  isää. He veivät hänet pois liian varhain, sureva James sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?