Separatistijohtaja: Kansanäänestyksen jälkeen omat valtiolliset elimet ja asevoimat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Separatistijohtaja: Kansanäänestyksen jälkeen omat valtiolliset elimet ja asevoimat

Separatistijohtaja antoi uhmakkaan lausunnon Donetskin tulevaisuudesta jo alkuillasta - vaikka kansanäänestys on edelleen käynnissä.

Aseistetut miehet vartioivat viikonloppuna hallintorakennuksia Luhanskissa. Julisteessa mainostettiin sunnuntain kansanäänestystä.

11.5.2014 16:50 | Päivitetty 11.5.2014 19:42

Paikallinen separatistijohtaja Denys Pushylin ilmoitti, että tänään järjetettävän kansanäänestyksen jälkeen Donetskiin perustetaan omat valtiolliset elimet ja asevoimat.

Hänen mukaansa Kiovan hallituksen joukot ovat kansanäänestyksen jälkeen Donetskissa laittomia miehittäjiä.   Donetskin ja Luhanskin alueilla on parhaillaan käynnissä kansanäänestys alueiden itsenäisyydestä.

Kiovassa ja länsimaissa kansanäänestykset on tuomittu laittomina ja niiden pelätty entisestään kärjistävän Ukrainan tilannetta.   Myös Venäjän presidentti Vladimir Putin pyysi keskiviikkona separatisteja lykkäämään kansanäänestyksiä, mutta Venäjä-mieliset kapinalliset eivät suostuneet lykkäykseen.

Paikalla olevien toimittajien mukaan sunnuntain äänestykset on järjestetty erittäin sekavasti: äänestäjärekistereitä ei ole eikä paikoin myöskään äänestyskoppeja. Äänestäjät eivät ole yksimielisiä edes siitä, mistä äänestetään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?