Itä-Ukrainan separatistit: Yli 70 prosenttia äänestänyt - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Itä-Ukrainan separatistit: Yli 70 prosenttia äänestänyt

Ukrainassa Donetskin ja Luhanskin separatistien mukaan äänestysprosentti alueiden kansanäänestyksessä on noussut yli 70 prosenttiin jo tunteja ennen äänestyspaikkojen sulkeutumista.

11.5.2014 19:04 | Päivitetty 11.5.2014 19:38

Äänestyspaikkojen ulkopuolelle on syntynyt tuhansien ihmisten jonoja, kun Donetskin ja Luhanskin alueiden asukkaat ovat halunneet ilmaista kantansa alueiden itsenäistymiseen.

Äänestykset ovat sujuneet rauhallisesti.

Paikalla olleiden toimittajien mukaan äänestykset eivät kuitenkaan täytä länsimaisia normeja. Äänestyspaikoissa ei näyttänyt olevan äänestäjärekistereitä eikä paikoin myöskään äänestyskoppeja.   Kansanäänestyksiä valvomassa ei ole riippumattomia vaalitarkkailijoita.   Kiovan hallituksen mukaan Itä-Ukrainan kansanäänestykset ovat "rikollinen farssi" eikä niillä ole minkäänlaista laillista pätevyyttä.   Myös länsimaat ovat tänään tuominneet äänestykset. Ranskan presidentti Francois Hollande sanoi äänestysten olevan mitättömiä.   Donetskin alueen vaalikomission johtaja Roman Ljagin uskoo, että äänestäjät ovat alueen itsenäisyyden kannalla. Äänenlaskenta valmistuu hänen mukaansa vasta huomenna.

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?