Mariupolissa surupäivä - Putin ilakoi jääkiekkokaukalossa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mariupolissa surupäivä - Putin ilakoi jääkiekkokaukalossa

Samanaikaisesti, kun Itä-Ukrainan Mariupolissa vietettiin lauantaina surupäivää, Venäjän presidentti Vladimir Putin ilakoi luistellen jääkiekko-ottelussa.

11.5.2014 5:12

Jääkiekko-ottelu kuului osaksi Sochissa järjestettyä kansainvälistä festivaalia, johon osallistui 108 jääkiekkoseuraa 11 eri valtiosta.

Yksi lauantain odotetuimmista ohjelmista oli jääkiekko-ottelu, jossa useat venäläiset poliitikot sekä urheilijat ottivat mittaa toisistaan jääkiekkokaukalossa.

Ennen jääkiekko-ottelun alkamista Sochissa sijaitsevalla jääkiekkoareenalla pidettiin hiljainen hetki Itä-Ukrainan Mariupolin perjantaisissa taisteluissa menehtyneiden muistamiseksi. Paikkakunnalla kuoli perjantaina useita ihmisiä yhteenotoissa, joita on kuvailtu viikon verisimmiksi taisteluiksi. Tiedot kuolonuhrien määrästä ovat vaihdelleet eri lähteistä riippuen. Ainakin seitsemän on kerrottu saaneen surmansa.

Lauantai oli Mariupolissa julistettu surupäiväksi. Venäjän valtiojohtoa naapurimaassa vietetty surupäivä ei kuitenkaan estänyt ilakoimasta. Putinin lisäksi kaukalossa luistelutaitojaan esitteli muun muassa Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu.

- Meillä ei ole häviäjiä eikä voittajia. Kysymyksessä on ystävällismielinen ottelu. Tämä on showta ja me kaikki nautimme siitä, Putin sanoi jäältä poistuessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?