Poliisi kuoli Venezuelan mellakoissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi kuoli Venezuelan mellakoissa

Venezuela pääkaupungissa Caracasissa ammuttiin poliisi kuoliaaksi sen jälkeen kun turvallisuusjoukot hajottivat mielenosoittajien leirit, kertoo BBC.

Hallituksen vastainen mielenosoittaja heitti kyynelkaasukanisterin takaisin poliiseille presidentti Nicolas Maduroa vastustavassa protestissa.

9.5.2014 22:52

Presidentti Nicolas Maduro sanoi, että poliisi kuoli tarkka-ampujan luotiin.

- Tarkka-ampuja tappoi poliisin, kun tämä oli siivoamassa näiden väkivaltaisten ja murhanhimoisten protestoijien jätteitä, sanoi Maduro televisioidussa puheessaan.

- Hänet tapettiin halpamaisesti.

Yli 240 ihmistä pidätettiin kun poliisi teki ratsiat ennen aamunkoittoa neljään protestileiriin. Sisäministeri Miguel Rodriguez sanoi, että poliisit löysivät leireistä "huumeita, aseita, räjähteitä ja kranaatinheittimiä."

Rodriguez sanoi myös, että mielenosoittajat olivat käyttäneet leirejä tukikohtina, joista he voisivat aloittaa "väkivaltaisia hyökkäyksiä", joiden jälkeen he "piiloutuisivat... sanoen, että he ottivat osaa vain rauhallisiin protesteihin."

Välikohtauksessa haavoittui myös kolme muuta poliisia, joista yhden haava oli ampuma-aseesta.

Aiemmin tällä viikolla Human Rights Watch -ryhmä syytti Venezuelan turvallisuusjoukkoja mielenosoittajien pahoinpitelemisestä ja laittomista pidätyksistä.

Hallitustenvastaisten mielenosoitusten alettua helmikuussa, maassa on kuollut yli 40 ihmistä ja tuhansia on pidätetty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?