Uusi laki Venäjällä: Kiroilu kielletty taiteessa ja mediassa

Julkaistu:

Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti lain, joka kieltää kaiken kiroilun elokuvissa, tv-lähetyksissä, teattereissa ja mediassa, kertoo BBC.
Laki astuu voimaan heinäkuun 1. päivä, eikä se vaikuta esityksissä oleviin kirosanoihin sitä edeltävältä ajalta. Laki vaatii, että muun muassa kaikkiin kirjoihin, jotka sisältävät kirosanoja, tulee laittaa varoitus kanteen.

Elinkeinonharjoittajat, jotka eivät varoita kuluttajaa videoiden tai audiovisuaalisten tuotteidensa sisältämästä kiroilusta voivat menettää toimilupansa. Lainrikkojia uhkaavat myös sakot, jotka voivat nousta 50 000 ruplaan (noin 1010 euroon) per yritys tai 2 500 ruplaan (noin 50 euroon) yksityishenkilöltä.

Jos kiistaa syntyy siitä, mikä on kirosana, lopputuloksesta päättää asiantuntijoiden paneeli. Vielä ei ole selvää ulottuuko laki myös venäläisiin kansainvälisen sosiaalisen median, kuten Twitterin ja Facebookin käyttäjiin.

Uusi laki on kaikuja Neuvostoliiton ajalta, jolloin Kommunistinen puolue vaati taiteilijoita ja kirjailijoita välttämään "turmeltuneita" länsimaisia tapoja ja pitäytymään perinteisissä arvoissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt