Putin palkitsi toimittajia 'puolueettomasta uutisoinnista' - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putin palkitsi toimittajia 'puolueettomasta uutisoinnista'

Presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi maanantaina, että Putin on palkinnut yli 300 journalistia heidän puolueettomuudestaan Krimin niemimaan tapahtumien uutisoinnissa.

Vladimir Putin palkitsi venäläisiä toimittajia.­

5.5.2014 21:26

Putin allekirjoitti päätöksen viime kuussa The Moscow Times -lehden mukaan. Päätöksellä kunnioitettiin noin sataa Yleisvenäläisen valtion televisio- ja radioyhtiön toimittajaa, yli 60 valtion ylläpitämän Ykköskanavan toimittajaa ja kymmeniä muita NTV:n, RT:n ja Life Newsin työntekijöitä.

Vaikka Kreml ylisti Venäjän valtion mediaa sen "korkeatasoisesta ammattimaisuudesta", on sen uutisointia Ukrainan poliittisesta kriisistä ja Venäjän Krimin haltuunotosta on syytetty usein puolueelliseksi.

Viime kuussa Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry syytti Venäjän valtion rahoittamaa kansainvälistä RT -uutiskanavaa Venäjän "propagandan megafonina" toimimisesta. RT on vaatinut anteeksipyyntöä ja pyytänyt Kerryä esittämään tarkkoja todisteita syytöksiensä todisteiksi.

Venäjän ulkoministeriö on puolestaan syyttänyt toistuvasti länsimaista mediaa Ukrainan tilanteen väärintulkitsemisesta ja tärkeiden faktojen ja sisältöjen laiminlyömisestä.

Ministeriön varalehdistösihteeri Maria Zakharova on The Moscow Timesin mukaan pyytänyt viime viikolla, että länsimaiset journalistit eivät "seuraisi propagandaa syyttäen Venäjää kaikesta."

Palkittujen televisiokasvojen lisäksi, kunniamainittujen listalle pääsi myös liittovaltion massamedian tarkastusviraston johtaja Alexander Zharov, jonka organisaatio esti jokin aika sitten pääsyn huomattavien oppositioblogien sivuille samoin kuin Grani.ru -uutissivustolle.

Putinin palkintolistalle ei ilmeisesti mahtunut yhtään journalistia radioasemalta ja televisiokanavalta, jotka ovat usein arvostelleet Kremlin käytäntöjä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?