Obama sutkautteli illallisella Vladimir Putinista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Obama sutkautteli illallisella Putinista

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama hauskuutti yleisöään perinteisellä Valkoisen talon kirjeenvaihtajien illallisella.

4.5.2014 13:20

Barack Obama vitsaili muun muassa Putinista ja terveydenhoitouudistuksesta. Yhdysvaltalaiset konservatiivit ovat viime aikoina myös sympatisoineet Putinin toimia Ukrainassa.

– Viime vuonna Pat Buchanan sanoi Putinin saavan Nobelin rauhanpalkinnon. Tiedän, että se kuulostaa hullulta. Ollakseni rehellinen, niitähän annetaan kenelle sattuu nykyään, Obama sanaili.

Pat Buchanan on yhdysvaltalainen poliitikko, televisiokommentaattori, kolumnisti ja kirjailija. Obama sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2009.

Obama nosti tilaisuudessa esiin myös hänen hallintonsa pieleen menneitä uudistuksia. Esimerkiksi terveydenhoitouudistuksen nettisivun julkistus oli katastrofi.

– Healthcare.govin julkistus olisi voinut mennä paremmin. Vuonna 2008 sloganini oli ”Yes we can”. Vuonna 2013 sloganini oli ”control-alt-delete”, Obama sutkautti.

Valkoisen talon kirjeenvaihtajien illalliselle osallistui yli 2 000 vierasta. Paikalla oli median edustajien lisäksi myös poliitikkoja. Valkoisen talon kirjeenvaihtajien yhdistys täyttää tänä vuonna sata vuotta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?