Saudi-Arabiassa 25 uutta mers-virustapausta

Julkaistu:

Viruksen tartuntojen määrä kasvaa ja kaksi ihmistä on taas kuollut uuteen sairauteen maan terveysministeriön mukaan.
Perjantaina seitsemällä ihmisellä varmistettiin mers-virus ja tätä seurasi lauantain 18 uutta tartuntaa. Tämä on suurin päivän aikana tapahtunut nousu tartuntojen määrässä tähän mennessä. Saudi-Arabiassa tartuntoja on yhteensä todettu 396 ihmisellä, joista 109 on kuollut tautiin.

Uudet tartunnat ovat löytyneet Riadista, Jeddasta, Mekasta ja Medinasta. Heinäkuun aikana ulkomaisten pyhiinvaeltajien odotetaan saapuvan Mekkaan ja Medinaan islamilaisen paastokuukauden ramadanin aikana. Lisäksi miljoonia odotetaan paikalle aikaisin lokakuussa.

Perjantaina Yhdysvallat ilmoitti, että maasta oli löytynyt ensimmäinen tartuntatapaus miehellä, joka oli vähän aikaa sitten vieraillut Saudi-Arabiassa. Egypti kertoi puolestaan huomanneensa ensimmäisen virustartunnan torstaina. Tartunta löytyi mieheltä, joka oli myös vieraillut Saudi-Arabiassa.

Mers-virus löydettiin Saudi-Arabiassa kaksi vuotta sitten. Tartunnat ovat kaksinkertaistuneet huhtikuun aikana, mutta tautiin kuolleiden kokonaismäärä on kasvanut tätä hitaammin.

Virusta on löydetty myös suuremmalta määrältä ihmisiä, joilla ei ole oireita. Tämä antaa ymmärtää, että viime viikkojen tartuntojen nopea kasvu johtuu osittain ihmisten laajemmasta testauksesta, jotka ovat olleen läheisessä yhteydessä mers-virukseen sairastuneiden kanssa.

Mers on yksi koronaviruksen muoto ja se on kuolettavampi kuin Sars-virus. Mers voi aiheuttaa kuumetta, yskää, hengenahdistusta ja keuhkokuumetta. Tauti ei kuitenkaan siirry helposti ihmisestä toiseen, eikä Maailman terveysjärjestö ole asettanut mitään matkustusrajoitteita Saudi-Arabiaan.

Tutkijoiden mukaan todennäköisin lähde, josta tartunnat ovat lähteneet, on Saudi-Arabian kamelit.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt