Nainen synnytti lentokoneessa 11 kilometrin korkeudessa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nainen synnytti lentokoneessa 11 kilometrin korkeudessa

Nainen oli 26 raskausviikolla, kun hänen synnytyksensä käynnistyi kesken lennon.

3.5.2014 12:22

Nigeriasta Lontooseen matkalla ollut British Airwaysin lentokone joutui tekemään hätälaskun Mallorcan saarelle, kun 31-vuotias Ujunwa Eneh Ozeh synnytti lapsen koneessa, kertoo Daily Mail.

Nigerialainen Ozeh synnytti poikalapsen lentokoneen businessluokassa kyydissä olleen lääkärin ja matkustushenkilökunnan avustuksella. Koska raskaus oli edennyt vain 26 raskausviikolle, kiidätettiin äiti ja lapsi saarelle sairaalaan.

Ozeh pääsee sairaalasta pois maanantaina, mutta Michaeliksi kutsuttu vauva joutuu jäämään vielä sairaalan tehohoitoon elokuuhun asti, jolloin hänen oli määrä syntyä.

- Minulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pysyä täällä saarella. Lapseni tarvitsee minut tänne tuekseen, kunnes on turvallista viedä hänet kanssani kotiin, kertoo Ozeh Daily Mailille.

Ozehin synnytys käynnistyi lentokoneessa kun hänen lapsivetensä meni. Kanssamatkustajat hälyttivät matkustamohenkilökunnan paikalle, ja nämä kuuluttivat kaiuttimen kautta mahdollista lääkäriä paikalle. Koneessa oli onneksi naispuolinen lääkäri, joka avusti Ozehin synnytyksessä. Myös koneen henkilökunta auttoi, sillä heidät on koulutettu synnytyksien varalta.

Aluksi Ozeh ei uskonut, että hänen synnytyksensä oli käynnistynyt niin aikaisin.

- En vain ajatellut, että voisin olla synnyttämässä, Ozeh kertoo.

- Kun lääkäri sanoi minulle, että lapsi on tulossa, menin shokkiin. En muista (tapahtumaa) kunnolla, en pystynyt ajattelemaan selvästi.

Koneen laskeuduttua Mallorcalle äiti ja lapsi vietiin sairaalaan. Molempien tila on vakaa.

Kun hätätapauksesta selvittiin, jatkoi lentokone matkaansa kohti Britanniaa. Kone saapui Lontooseen lopulta vain puoli tuntia myöhässä aikataulustaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?