Ulkomaat

Ukraina: Venäjänmieliset ampuvat raskailla aseilla - pudottaneet 2 helikopteria

Julkaistu: , Päivitetty:

Ukrainan sisäministeri Arsen Avakov vahvistaa Facebook-sivullaan, että Slovjanskin separatisteja vastaan on aloitettu varhain aamulla operaatio.
Hallituksen joukot ovat Ukrainan sisäministerin mukaan vallanneet yhdeksän separatistien tiesulkua.

Hänen mukaansa separatistit ovat tulittaneet hallituksen joukkoja raskain asein. Hän vahvistaa yhden lentäjän kuolleen ja useiden ihmisen haavoittuneen.

Venäjä-mieliset separatistit kertoivat aiemmin aamulla laajamittaisesta hallituksen operaatiosta. He kertovat pudottaneensa ainakin yhden helikopterin. Ukrainan puolustusministeriö vahvisti myöhemmin, että separatistit pudottivat varhain perjantaiaamuna kaksi Mi-24 helikopteria, kahden varusmiehen kuolleen ja useamman loukkaantuneen. Sen mukaan myös Mi-8-mallista lääkintätehtävissä ollutta helikopteria oli yritetty ampua jonkinlaisella kevyemmällä aseella. Sen lentäjä loukkaantui tilanteessa.

Käytössä ammattimaisen järeitä aseita


Avakov kirjoitti Facebookissa Reutersin mukaan, että separatistit käyttivät raskaita aseita kuten ilmatorjuntaohjuksia. Uutistoimisto AFP:n mukaan aseina olisivat kuitenkin olleet singot.

Reutersin raportoinnin mukaan SBU on kertonut helikoptereita ammutun olalta laukaistavilla ilmatorjuntaohjuksilla. SBU:n mukaan se on merkki siitä, että Ukrainalla on vastassaan "treenattuja, hyvin kyvykkäitä ulkomaisia armeijan erikoisjoukkoja" eikä suinkaan "paikallisia. metsästysaseilla varustettuja siviilejä", kuten Kreml on väittänyt. Myös Avakovin mukaan meneillään on todellinen taistelu, jossa toisella puolella on "ammattimaisia palkkasotilaita".

Itä-Ukrainassa sijaitseva Slovjansk on Ukrainan keskushallinnon vastaisen kapinoinnin keskuspaikkoja. Separatistit ottivat siellä viikko sitten panttivangiksi ryhmän Etyj-tarkkailijoita, joita ei edelleenkään ole vapautettu.Operaation tarkoituksena on Venäjä-mielisten separatistien mukaan kaupungin valtaaminen takaisin. Reutersin valokuvaaja on nähnyt kaupungin laitamilla sotilashelikopterin, joka on avannut tulen. Valokuvaaja kertoo myös kuulleensa ammuskelua.

Myös AFP:n toimittaja raportoi kuulleensa ammunnan ääniä kaupungin pohjoispuolelta. AFP:n mukaan separatistit ovat sytyttäneet tiesulun tuleen häiritäkseen savulla helikopteria.
 

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt