Nigerian pääkaupungissa tuhoisa pommi-isku: ainakin 19 kuollut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nigerian pääkaupungissa tuhoisa pommi-isku: ainakin 19 kuollut

Nigerian pääkaupungin Abujan liepeillä tapahtuneessa pommi-iskussa on kuollut ainakin 19 ihmistä ja haavoittunut kymmeniä, kertoo BBC.

2.5.2014 6:33 | Päivitetty 2.5.2014 8:55

Silminnäkijöiden mukaan eilen illalla tapahtunut autopommi-isku oli kohdistettu poliisin tarkastuspisteelle. Mikään ryhmittymä ei toistaiseksi ole ilmoittautunut sen tekijäksi.

Samalle alueelle tehtiin pommi-isku myös pari viikkoa sitten. Tuolloin kohteena oli läheinen bussiasema. Aamuruuhkan aikaan sattuneessa räjähdyksessä kuoli yli 70 ihmistä ja haavoittui yli 120.

Ääri-islamistinen ryhmittymä Boko Haram on ilmoittautunut aikaisemman iskun tekijäksi. Se on myös uhannut uusilla iskuilla. Sama, hallitusta vastustava ryhmittymä on myös pari viikkoa sitten tehtyjen koulutyttöjen sieppausten takana.

Räjähdys pääkaupungissa on isku Nigerian hallitukselle, jonka on ensi viikolla määrä isännöidä siellä Afrikkaan keskittyvää talousfoorumia. Turvajärjestelyjä on kokouksen vuoksi nostettu. Useiden afrikkalaisten johtajien, Kiinan pääministerin sekä monien muiden kansainvälisten vieraiden on määrä osallistua kokoukseen.    

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?