Ulkomaat

Miksi Kim Jong-unin ympärillä pyörii joka paikassa muistikirjamiehiä? - katso hämmentävät kuvat

Julkaistu:

Pohjois-Korean uutistoimiston viime päivinä julkaisemissa kuvissa on yksi silmiinpistävä samankaltaisuus.
Mihin diktaattori Kim Jong-un meneekin, häntä näyttävät seuraavan koko ajan muistiinpanoja tekevät miehet.

Pohjois-Korean virallisen uutistoimiston KCNA:n viime päivinä julkaisemissa kuvissa Kim on milloin tutustumassa teollisuuslaitokseen tai kalasatamaan tahi urheilustadioniin. Hänen ympärillään on joukko miehiä, jotka näyttävät raapustavan kiivaasti jotain samanlaisiin vihkoihinsa.

Miehet eivät ole toimittajia vaan sotilaita tai virkamiehiä.

Mistä on kyse?


BBC:n haastatteleman Pohjois-Korea-tuntijan, professori James Graysonin mukaan kyseessä on osoitus johtajan ehdottomasta auktoriteetista, tiedosta, viisaudesta ja huolenpidosta, jota alamaiset tallentavat muistiin jälkipolvia varten.

- Se on osa kuvaa suuresta johtajasta, joka tarjoaa hyväntahtoista ohjausta, Grayson luonnehti.

Kyseessä on jo Pohjois-Korean perustajan ja Kimin isoisän Kim Il-sungin ajoilta periytynyt tapa. Isoisä-Kimin kerrotaan muun muassa tehtaisiin tutustuessaan esittäneen useita vallankumouksellisia parannusehdotuksia, jotka nostivat tuotantomäärät pilviin.


Pohjois-Koreassa tiedetään kyllä olevan tietokoneita, joten tallennuksessa pistää silmään se, että se tehdään perinteiseen tapaan kirjoittamalla. Kuvia näytetään kansalle televisiossa ja lehdissä, joten on ilmeisesti tärkeää toimia kansanomaisesti.

- On naurettavaa, että hänestä annetaan kuva henkilönä, joka tietää kaiken eri asioista. Kimiä seuraavan virkamieskunnan on kuitenkin tärkeä antaa kuva, että he tarttuvat jokaiseen hänen sanaansa. Grayson sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt