Korealaislaivan miehistö kysyi toistuvasti evakuoinnista - kukaan ei vastannut komentosillalta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Korealaislaivan miehistö kysyi toistuvasti evakuoinnista - kukaan ei vastannut komentosillalta

Matkustajien kohtalosta huolestunut miehistö ei saanut yhteyttä Sewol-lautan komentosiltaan.

Osa kyljelleen kaatuneen Sewol-lautan matkustajista onnistui kiipeämään pahoin kallistuneen laivan kyljelle.

22.4.2014 5:27

Uutistoimisto Reutersin mukaan kolmannella kannella olleet miehistön jäsenet yrittivät noin puolen tunnin ajan saada vastausta kysymykseen, pitäisikö matkustajille antaa käsky jättää laiva.

Radiopuhelimilla tehdyistä toistuvista tiedusteluista huolimatta vastausta kysymykseen ei koskaan saatu. Komentosillalta ei vastattu yhteenkään kysymykseen.

- Tuohon aikaan emme tienneet komentosillan tilanteesta mitään. Kun emme saaneet komentosillalta ohjeita, toimimme ohjeiden mukaisesti ja käskimme matkustajia pysymään paikoillaan, miehistön jäsenet kertovat.

- Pysykää missä olette, älkää liikkuko, oli miehistön matkustajille antaman viestin keskeinen sisältö.

Keskiviikkona uponneen korealaislaivan miehistö on saanut kovaa kritiikkiä osakseen siitä, ettei matkustajia pyritty evakuoimaan laivasta heti haverin jälkeen. Tämän on arvioitu lisänneen kuolonuhrien määrää merkittävästi.

Osan ryöpytyksestä on saanut kokea myös laivan kapteeni, joka ei ollut komentosillalla aluksen saatua kallistuksen. Lisäksi hän jätti aluksen aivan ensimmäisten joukossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?