Paljastavatko uudet kuvat, että Venäjän joukot ovat Itä-Ukrainassa?

Julkaistu: , Päivitetty:

Ukrainan kriisi

Ukrainan hallitus väittää löytäneensä kuvia, jotka todistavat, että Itä-Ukrainan separatistit ovat todellisuudessa Venäjältä käsin organisoituja erikoisjoukkoja, New York Times kertoo.The New York Times on myös julkaissut kuvat, jotka Ukrainan hallituksen mukaan todistavat väitteiden pitävän paikkaansa. (Voit katsoa kuvat tästä linkistä The New York Times.)

Kuvissa esiintyy muun muassa parrakas ja aseistautunut mies, joka on kuvattu vuonna 2008 Georgiassa. Itä-Ukrainassa olevista joukoista otetusta kuvasta löytyy Ukrainan hallituksen mukaan sama mies.

Vanhemmassa kuvassa näkyy Ukrainan hallituksen mukaan, että miehen asun hihassa on Venäjän erikoisjoukkojen tunnus.

Lisäksi Ukrainan mukaan aiemmin Venäjän joukoista otetuissa kuvissa sotilaiden käyttämät kypärät ovat samanlaisia kuin ne, joita on nyt nähty Itä-Ukrainan separatistien yllä. Myös muut varusteet kuten käsineet, maskit ja taisteluliivit ja -vyöt näyttävät identtisiltä.

Ukrainan hallituksen mukaan kuvat todistavat, että raskaasti aseistautuneet ja hallintorakennuksia vallanneet venäläismieliset separatistit ovat todellisuudessa Venäjältä käsin organisoituja erikoisjoukkoja.

Lehti kertoo, että Ukrainan hallitus luovutti kuvat viime viikolla Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestölle Wienissä.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mielestä valokuvat ovat vakuuttavia.


 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt