Ulkomaat

Venäjältä tyly vastaus Ukrainalle aamun tulitaistelusta Slovjanskissa

Julkaistu:

Venäjä haukkuu Ukrainan vallanpitäjät kahakasta Itä-Ukrainan Slovjanskissa.
Venäjän ulkoministeriön mukaan yhteenotto todistaa, ettei Kiova tahdo riisua aseista ääriaineksia. Samalla ministeriö vaatii Ukrainaa noudattamaan Genevessä solmitun sovun ehtoja jännityksen vähentämisestä Itä- ja Etelä-Ukrainassa.

Ukrainan sisäministeriön mukaan kaksi ryhmää otti yöllä yhteen Donetskin alueella Slovjanskissa. Tiedot aseellisen yhteenoton kuolonuhrien määrästä vaihtelevat yhdestä viiteen.


Venäläinen Rossija 24 -kanava kertoo viiden ihmisen kuolleen, kun aseistautuneet miehet hyökkäsivät venäläismielisten separatistien tarkastuspisteelle Slovjanskissa. Kanavan mukaan kuolleista kolme oli venäläismielisiä ja kaksi hyökkääjiä.
 
Tieto yhteenotossa kuolleiden määrästä vaihtelee, sillä uutistoimisto AFP uutisoi, että kuolleita olisi neljä.
 
Ukrainan sisäministeriö vahvistaa tiedon, jonka mukaan Itä-Ukrainassa Slovjanskissa on tapahtunut yöllä yhteenotto kahden aseellisen ryhmän välillä.
Venäläinen uutistoimisto Interfax kertoo nettisivullaan, että ministeriön tietojen mukaan yksi ihminen kuoli ja kolme haavoittui. Haavoittuneet on viety sairaalaan.


Yhteenoton on aiemmin kerrottu tapahtuneen tarkastuspisteellä, jonka Venäjä-mieliset separatistit ovat pystyttäneet Slovjanskin kaupungin lähelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt