Ulkomaat

Ukrainan hallitus varoitti Venäjä-mielisiä joukkoja - aikaa ensi viikkoon asti

Julkaistu: , Päivitetty:

Ukrainan kriisi
Ukrainan hallitus varoitti perjantaina, että se voi ryhtyä ”konkreettisempiin toimiin” ensi viikolla, mikäli Venäjä-mieliset separatistit eivät luovu valtaamistaan hallintorakennuksista Itä-Ukrainassa, Reuters kertoo.
Ulkoministeri Andrii Deštšystja ei kuitenkaan kertonut tarkemmin, mistä toimista olisi kysymys.

Venäjä, Ukraina, Yhdysvallat ja EU kertoivat torstaina päässeensä yhteisymmärrykseen neuvotteluissaan Genevessä. Neuvotteluissa osapuolet sopivat laittomien ryhmien aseista riisumisesta ja vallattujen hallintorakennusten luovuttamisesta Ukrainassa.

Venäjä-mieliset joukot Donetskissa Itä-Ukrainassa ilmoittivat kuitenkin heti torstaina, että he eivät aio lähteä valtaamistaan hallintorakennuksista ennen kuin Ukrainan uuden hallinnon kannattajat poistuvat Kiovan Maidanilta.

Ukrainan ulkoministeri linjasi perjantaina Reutersin mukaan, että uuden hallinnon kannattajien poistuminen Kiovan Maidanin aukiolta ei ole tarpeellista.

Ministeri sanoi tiedotustilaisuudessa, että mikäli Venäjä-mieliset joukot eivät jätä rakennuksia ja luovuta aseitaan, "konkreettisempiin toimiin" ryhdytään pääsiäisen jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt