Amerikkalainen televisiokanava vastasi Putinin Alaska-vitsiin: Krimiltä ei saa kunnon hampurilaista! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Amerikkalainen televisiokanava vastasi Putinin Alaska-vitsiin: Krimiltä ei saa kunnon hampurilaista!

Yhdysvaltalainen uutiskanava ABC News on reagoinut Venäjän presidentin eilen suorassa linjassa esittämään Alaska-vinoiluun.

18.4.2014 8:23

Artikkeli otsikolla ”Miksi Putinin täytyisi osoittaa Alaskalle hieman rakkautta”, listaa syitä, miksi Alaska on parempi paikka elää kuin Krimin niemimaa.

Uutiskanava muistuttaa, että Krimillä hyvän hampurilaisen saaminen alkaa olla ongelma, sillä McDonald’s lopetti kaikki toimintonsa kiistanalaisella alueella tässä kuussa. Alaskalaisten taas ei tarvitse huolehtia, mistä saa Big Macin, sillä osavaltiossa on 31 McDonald’s-ketjun ravintolaa.

ABC News huomauttaa, että vaikka Vladimir Putin pitää Alaskaa kylmänä paikkana, siellä treenattua ylävartaloaan mielellään esittelevä Putin voisi paistatella päivää ilman paitaa koko kesän, sillä Alaskassa kesäpäivät ovat pitkiä ja valoisia ja lämpötilat miellyttäviä. Uutiskanava epäilee, onko turismista eläneellä Krimillä ensi kesänä muita lomailijoita kuin Venäjän sotilaita.

Venäjä myi Alaskan 1800-luvulla Yhdysvalloille 7,2 miljoonalla dollarilla.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vastasi eilen suorassa linjassaan naishenkilön kysymykseen, aikooko Venäjä liittää itseensä Alaskan. Putinin mukaan pitää ajatella, että 70 prosenttia Venäjästä on pohjoisia alueita, joihin Alaska kuuluu.

− Alaska on myös pohjoista, ei etelää, siellä on kylmä, unohdetaan se, Putin heitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?