Ulkomaat

Nobel-palkittu kirjailija Gabriel Garcia Marquez on kuollut

Julkaistu: , Päivitetty:

Kolumbialainen kirjailija Gabriel Garcia Marquez on kuollut 87-vuotiaana. Hän sai Nobelin kirjallisuudenpalkinnon vuonna 1982.
Garcia Marquez kuoli kotonaan perheensä parissa, meksikolaiset ja kolumbialaiset tiedotusvälineet kertovat. Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos on vahvistanut kuolinuutisen.

Kirjailija joutui sairaalaan aiemmin tässä kuussa. Meksikolaisten tiedotusvälineiden mukaan hänellä oli keuhkokuume.

Garcia Marquez sai Nobelin kirjallisuudenpalkinnon vuonna 1982. Hänet tunnetaan parhaiten vuonna 1967 ilmestyneestä teoksestaan Sadan vuoden yksinäisyys, joka on käännetty yli 30 kielelle.

Kuvitteellisen Macondon kylän asukkaista kertova sukuromaani on maagisen realismin tyylisuuntauksen tunnetuimpia edustajia, ja tarina on yhtä aikaa hauska ja traaginen.

Ystävien ja fanien "Gabo"-nimellä tuntema Garcia Marquez on kertonut, että inspiraatio menestysromaaniin syntyi hänen isoäitinsä kertomista tarinoista.
- Hän kertoi asioita, jotka kuulostivat kuvitteellisilta ja yliluonnollisilta, mutta hän kertoi niitä täydellisen luonnollisesti, Garcia Marquez kertoi haastattelussa vuonna 1981.

- Huomasin, että minun täytyi uskoa niihin itse ja kirjoittaa ne samalla tapaa kuin isoäitini kertoi niitä: vakavalla naamalla.

Kirjailija lopetti kirjoittamisen syövän heikentämänä vuonna 2004 ilmestyneen Muistojeni ilottomat huorat -romaanin jälkeen. Viimeiset vuotensa hän sairasti dementiaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt