Ulkomaat

Yhdysvallat ja Venäjä vahvistavat: Rauhanomainen ratkaisu Ukrainan kriisiin

Julkaistu: , Päivitetty:

Yhdysvallat ja Venäjä linjasivat torstaina Genevessä käytyjen neuvottelujen jälkeen, että osapuolten on pidättäydyttävä väkivallasta Ukrainassa.
Genevessä neuvottelivat tänään Yhdysvallat, Venäjä, Ukraina ja EU.

Ensin Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kertoi, että neuvotteluissa on päätetty laittomien ryhmien aseista riisumisesta Ukrainassa.

Lavrov jatkoi, että yhteisymmärrys saavutettiin myös siitä, että vallatut hallintorakennukset on luovutettava takaisin.Sovun vahvistaa USA:n ulkoministeri John Kerry, joka sanoi tapaamisen jälkeen, että kaikkien on pidättäydyttävä väkivallasta Ukrainassa.

Etyj avustaa tilanteen rauhoittamisessa. CNN:n ja BBC:n mukaan Lavrov kertoi, että myös kaikkien mielenosoittajien armahtamisesta päästiin sopuun.Lavrov sanoi lisäksi, että Venäjä, Ukraina, EU ja Yhdysvallat ovat sopineet jatkavansa eri tason tapaamisia ja neuvotteluja Ukrainan kysymyksen ratkaisemiseksi.

EU:n ulkoministeri Catherine Ashton puolestaan linjasi, että vapaat ja oikeudenmukaiset presidentinvaalit Ukrainassa toukokuussa ovat paras tie vakauteen. EU jatkaa tukeaan Ukrainalle.

Kerry ja Ashton: Krimin liittäminen Venäjään silti laitonta


Kerry kuitenkin kertoi, että Venäjän vastaisten pakotteiden vähentämisestä ei keskusteltu tänään. Se olisi tässä vaiheessa hänen mukaansa ennenaikaista.

Kerry ja Ashton totesivat myös, että Yhdysvallat ja EU pitävät edelleen Krimin liittämistä Venäjään laittomana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt