Ulkomaat

Ukraina: Kolme kuoli yhteenotossa Mariupolissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Ukrainan sisäministeriö kertoo, että Mariupolin kaupungissa tapahtuneessa yöllisessä yhteenotossa on kuollut kolme Venäjä-mielistä henkilöä.
Kuolleiden lisäksi 13 loukkaantui, kun mielenosoittajat yrittivät tunkeutua kaupungissa sijaitsevaan Ukrainan armeijan tukikohtaan.

Kuolonuhreista kertoi Reutersin mukaan Ukrainan sisäministeri Arsen Avakov Facebookissa.

- Alustavien tietojen mukaan kolme hyökkääjää kuoli, 13 loukkaantui ja 63 otettiin kiinni, Avakov kirjoitti.

Tapahtumien yhteydessä pidätettyjä on 63. Ministeri Avakovin mukaan kuolleet ovat Venäjä-mielisiä separatisteja.

Ampumisen tarkka aika ei ole tiedossa, mutta se on saattanut tapahtua eilisen puolella, ja sen selvittelyt ovat jatkuneet tänään torstaina.

Ministeriö kertoi aiemmin, että mielenosoittajien joukkoa yritettiin häätää paikalta ampumalla varoituslaukauksia ilmaan.

Avakovin mukaan väkijoukko heitteli polttopulloja ja avasi itse tulen. Mukana oli noin 300 ihmistä.

Uutistoimisto Interfax uutisoi aiemmin paikalliseen nettisivustoon tukeutuen, että tukikohtavälikohtauksessa olisi kuollut neljä ihmistä.

Avakov kertoo, että tapahtumia tutkivat turvallisuuspalvelu SBU ja paikallinen miliisi. Sisäministeriön joukot jatkavat Avakovin mukaan edelleen yhden aseistautuneen ryhmän etsintöjä ja miliisi partioi Mariupolin kaduilla.

Mariupol sijaitsee Donetskin alueella Azovanmeren rannalla.

Jutun otsikkoa päivitetty klo 9.36. Poistettu aiempi ministeriön tieto yhteenoton yöllisestä ajankohdasta. Yhteenotto on saattanut tapahtua keskiviikon puolella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt