Ulkomaat

Silminnäkijät: Venäjän sotilaallinen toiminta lisääntynyt huomattavasti Ukrainan rajalla

Julkaistu: , Päivitetty:

Ukrainan kriisi
Uutistoimisto Reutersin toimittajat pääsivät Venäjälle Ukrainan rajan tuntumassa.
Ryhmä Reutersin toimittajia kävi kahteen kertaan kolmessa eri venäläiskohteessa Ukrainan rajan tuntumassa. Ensimmäinen käynneistä ajoittui viikonloppuun. Toinen käynti tapahtui keskiviikkona.

Toimittajat kertovat venäläisten sotilaallisen toiminnan lisääntyneen kyseisissä kohteissa merkittävästi vain muutaman päivän aikana. Havainnot tukevat sotilasliitto NATO:n arviota siitä, ettei Venäjä ole vetänyt joukkojaan kauemmaksi Ukrainan rajasta.Toimittajat kertovat keskiviikkoisella käynnillään Venäjän rajavyöhykkeellä havainneensa huomattavasti enemmän sotilasajoneuvoja ja -henkilöstöä kuin viikonloppuna. Lisäksi joukkoja on ryhmitelty uudelleen.

Esimerkiksi Valujkin kylän lähistöllä olleet Mi-24 -taisteluhelikopterit olivat poistuneet, mutta samaiselle alueelle oli ilmestynyt 20 kuorma-autoa ja 10 telttaa. Toimittajat kertovat, että alue oli ympäröity piikkilanka-aidalla, jota viime viikolla ei ollut.Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kehoitti viimeksi maanantaina Vladimir Putinia vetämään Venäjän joukot pois Ukrainan läheisyydestä. Reutersin toimittajien tekemien havaintojen mukaan Venäjä ei ole noudattanut Yhdysvaltojen kehotusta joukkojen siirtämisestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt