Video paljastaa: Venäjän "laiton" iskujoukko valmiudessa jo vuosi sitten

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Vuosi sitten Venäjä esitteli ylpeänä erikoisjoukkoaan, joka pystyy Venäjän mukaan "laittomaan toimintaan" ja sisäpoliittisten ongelmien lietsomiseen naapurimaissa.
Ukraina ja Yhdysvallat ovat syyttäneet Venäjän "agenttien" varustaneen Itä-Ukrainan asemiehiä ja koordinoineen näiden hyökkäyksiä.

Venäjä taas on jyrkästi kiistänyt, että sillä olisi mitään tekemistä levottomuuksien kanssa, saati että sillä olisi omia joukkoja alueella.

Vuosi sitten Venäjä kuitenkin ylpeili erikoisjoukolla, joka kykenisi nimenomaan syytösten mukaiseen toimintaan.

Venäjän propagandapäällikön Dmitri Kiseljovin Vesti Nedeli -ohjelmassa näytettiin 30. huhtikuuta 2013 reportaasi, jossa kerrottiin SSO-erikoisjoukkojen koulutuksesta. Joukkojen kerrottiin pystyvän "laittomaan toimintaan" ja sisäpoliittisten ongelmien aiheuttamiseen Venäjän naapurimaissa.

 

He ryhtyvät toimimaan, kun diplomaattiset keinot eivät enää toimi. Kiinnittävät määrättyjen maiden voimat ja huomion pois ulkoisista ongelmista ja luovat niille sisäisiä ongelmia.Tv-jutussa miehiä kutsuttiin Venäjän James Bondeiksi. Virallinen nimi SSO (Sily spetsialnyh operatsii) tarkoittaa suoraan käännettynä Erikoisoperaatiovoimia. Joukkojen olemassaolosta kertoi Venäjän pääesikunta.

- He ryhtyvät toimimaan, kun diplomaattiset keinot eivät enää toimi. Kiinnittävät määrättyjen maiden voimat ja huomion pois ulkoisista ongelmista ja luovat niille sisäisiä ongelmia, Vesti Nedelin toimittaja Aleksandr Sladkov hehkutti jutussaan.

- He horjuttavat näiden valtioiden poliittista järjestelmää ja luovat epävakautta. Tätä tehdään myös kolmansien käsien avulla.

"Joukkoja, jotka sotivat rauhan aikana"


Erikoisoperaatioiden joukot muodostavat, kouluttavat ja johtavat ulkomaalaisia partisaaniliikkeitä. He tekevät selvää epähalutuista johtajista ilman mitään mandaattia vieraalla maalla, toimittaja jatkoi kuvailuaan.

Reportaasin mukaan erikoisjoukot on tarkoitettu suorittamaan ”poliittisia ja taloudellisia tehtäviä” missä tahansa maailmankolkassa, joka kuuluu Venäjän federaation intresseihin.

- Nämä ovat joukkoja, jotka sotivat rauhan aikana, jutussa kuvailtiin.

Videolla näytettiin, kuinka erikoisjoukkojen sotilaat pudotettiin lentokoneesta lähelle kuviteltua kohdetta.

Sotilaat voivat hypätä jopa 8000–10000 metristä happisäiliöidensä avulla ja laskeutua tarkasti kohteeseensa.

Kun joukot ovat laskeutuneet haluttuun vieraaseen maahan, ne suorittavat jutun toimittajan mukaan ensimmäisenä naamioitumisen ja pukeutuvat esimerkiksi vieraassa valtiossa käytössä oleviin maastopukuihin.

Sladkovin mukaan sotilaat näkevät tärkeimmäksi tehtäväkseen ”maamme kansalaisten puolustamisen ulkomailla”.

- Kun tulee käsky, maantieteellinen toiminta-alue voi olla mikä tahansa, toimittaja maalaili.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt