Väite: Kim Jong-un teloitutti ministerin liekinheittimellä

Julkaistu:

Julma teloitustapa
Eteläkorealaisten lähteiden mukaan Kim Jong-un on saattanut teloituttaa  setänsä lähipiiriin kuuluneen pohjoiskorealaisministerin liekinheittimellä, uutisoi The Telegraph.
Pohjois-Korean hallitsija Kim Jong-un hätkähdytti koko maailmaa loppuvuonna 2013, kun hän teloitutti setänsä Jang Song-taekin korruptio- ja poliittisten vehkeilyepäilysten vuoksi. The Telegraph -lehden mukaan teloitus ei jäänyt ainoaksi. Jopa yhdentoista Jang Song-taekin lähipiiriin kuuluneen puoluevirkailijan epäillään joutuneen surmatuksi lähiaikoina.

Etelä-Koreassa julkaistava Chosun Ilbo-lehden mukaan yksi julmimmista teloituksista olisi kohdistunut Pohjois-Korean yleisen turvallisuuden apulaisministerinä työskennelleeseen O Sang-hongiin. Lehti kertoo Kim Jong-unin teloituttaneen hänet liekinheittimellä.

Eteläkorealaislehden väitteisiin nojautuen Telegraph kertoo teloituksen syyksi sen, että apulaisministeri O Sang-hong oli totellut Jang Song-taekin käskyjä ministeriön uudistamisesta. Jangin on epäilty pyrkineen muuttamaan ministeriön hänen henkilökohtaisen turvallisuutensa ja liiketoimet takaavaksi yksiköksi.

Väitettä liekinheittimellä tapahtuneesta teloituksesta ei ole kyetty tuoreeltaan varmistamaan.

Pohjois-Korea on viime viikkojen aikana ampunut useita ohjuksia, mikä yhdistettynä tuoreimpiin teloitusväitteisiin on herättänyt erittäin voimakasta huolta Etelä-Koreassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt