Venäjä pyysi Suomea investoimaan Krimille

Julkaistu:

Venäjä
Pietarin kuvernööri Georgi Poltavtshenko ehdotti suomalaisten liikemiesten tapaamisessa, että suomalaisyritysten pitäisi nyt investoida Krimin niemimaan kehittämiseen.
Poltavtshenko ilmoitti Sankt-Peterburg-televisiokanavan mukaan keskiviikon tapaamisessa, että hän on itse henkilökohtaisesti valmis toimimaan suomalaisyritysten kontaktihenkilönä Sevastopolin kaupunginhallintoon.

- Politiikka on iso asia, mutta ei rahojen tienaaminenkaan huono asia ole. Me olemme valmiita toimimaan teidän ehdotustenne perilleviejinä Sevastopolissa ja Krimillä, Poltavtshenko sanoi tv-kanavan mukaan suomalaisyrityksille.

Venäläisten tiedotusvälineiden mukaan Poltavtshenkon tapaamisessa oli mukana edustajia muun muassa Neste Oililta, Fortumilta ja S-ryhmästä. Lisäksi paikalla olivat muun muassa Eurofactsin Anders Blom, Cargotecin Ilkka Herlin ja Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.Poltavtshenkon mukaan Krim on alue, joka on jäänyt kehittämättä Ukrainan vallan aikana, mutta nyt Venäjä haluaa laittaa niemimaan kuntoon.

Investointeja haluttaisiin muun muassa turismin kehittämiseen, sillä Venäjä on jo maalaillut Krimistä uutta venäläisturistien massakohdetta, jotta venäläisten ei tarvitse enää matkustaa ulkomaille rantalomalle.

Pietarilaisen Fontanka.fi-uutissivuston mukaan suomalaiset ilmoittivat, että heitä saattaisi kiinnostaa esimerkiksi Krimin satamien kehittäminen

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt