Sotilastukikohdassa ammuskeltiin Teksasissa – neljä kuoli, 16 loukkaantui - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sotilastukikohdassa ammuskeltiin Teksasissa – neljä kuoli, 16 loukkaantui

Neljä ihmistä on kuollut ja 16 loukkaantunut ampumavälikohtauksessa Fort Hoodin sotilastukikohdassa Teksasissa. Kuolleiden joukossa on myös ampuja, joka surmasi itsensä.

3.4.2014 1:43 | Päivitetty 3.4.2014 5:55

Fort Hoodista kerrotaan uutistoimisto Reutersin mukaan, että ampuja kärsi mielenterveysongelmista. Mies oli palvellut taistelutehtävissä Irakissa vuonna 2011.

Ampuja käytti .45 kaliiperin pistoolia, joka oli ostettu vastikään. Teon motiivista ei ole tietoa. Tällä hetkellä mikään ei näytä viittaavan siihen, että kyseessä olisi ollut terrori-isku.

Tukikohta oli välikohtauksen vuoksi suljettuna noin neljän tunnin ajan. Tukikohdassa työskennelleet henkilöt määrättiin välikohtauksen vuoksi suojautumaan, pitämään ovet lukossa ja pysymään poissa ikkunoiden ääreltä. Fort Hoodissa sijaitseva yliopisto evakuoi opiskelijat ja henkilökunnan.

Presidentti Barack Obama lupasi, että tapahtumat selvitetään.­

Tilanteesta on tiedotettu presidentti Barack Obamalle. Presidentti kommentoi olevansa "surun murtama" ja lupasi, että tapaus selvitetään pohjamutia myöten. Puolustusministeri Chuck Hagel on kuvaillut tapahtunutta "hirveäksi tragediaksi".

Fort Hoodissa on ammuskeltu myös aiemmin. Vuonna 2009 aiemmin armeijan palveluksessa ollut psykiatri tappoi 13 ihmistä ja haavoitti yli kolmeakymmentä samassa sotilastukikohdassa. Hänet tuomittiin kuolemaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?