Lennon MH370 koko henkilökunnasta aloitettiin rikostutkinta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lennon MH370 koko henkilökunnasta aloitettiin rikostutkinta

Malesian Airlinesin kadonneen matkustajalentokoneen tapauksessa on aloitettu koko matkustamohenkilökuntaa koskeva rikostutkinta.

2.4.2014 10:41 | Päivitetty 2.4.2014 12:44

Malesian viranomaiset ovat ilmoittaneet kohdistavansa lennon MH370 koko matkustamohenkilökuntaan ja kahteen lentäjään rikostutkinnan. Päätös syntyi paikallisen uutistoimiston haastatteleman poliisiviranomaisen mukaan sen jälkeen, kun koneen kaikkien 227 matkustajan tiedot on saatu tarkastettua.

Poliisiylipäällikkö Khalid Abu Bakarin mukaan matkustajien taustoista ei löytynyt minkäänlaisia viitteitä, joiden perusteella heitä voisi epäillä koneen katoamiseen liittyvästä.

Poliisiylipäällikkö Khalid Abu Bakarin mukaan matkustajien taustoista ei löytynyt minkäänlaisia viitteitä, joiden perusteella heitä voisi epäillä koneen katoamiseen johtaneesta kaappauksesta, sabotaasista tai muista toimista. Asiasta uutisoinut Reuters ei saanut Bakarilta asiaan omaa kommenttia tai maan sisäministeriöstä vahvistusta.

Rikostutkinnasta huolimatta Malesian viranomaiset eivät ole edelleenkään sulkeneet pois teknisen vian mahdollista osuutta koneen mystiseen katoamiseen. Viranomaisten mukaan näyttää kuitenkin vahvasti siltä, että kone ohjattiin reitiltään pois tarkoituksellisesti, kun se oli maaliskuun 8. päivänä matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin.

Kadonneessa koneessa olevien kiinalaismatkustajien sukulaisia tiedotettiin mysteerikoneen tilanteesta keskiviikkona Pekingissä.

Tutkijoiden mukaan on mahdollista, että joku, joka tunsi sekä Boeing 777-200ER-tyyppisen koneen tekniikan ja siviili-ilmailun navigaatiolaitteet, sulki lennon MH370 yhteydenpitokanavat ennen kuin ohjasi koneen pois suunnitellulta reitiltä. Tutkinta suuntautui edellä mainitusta syystä koneen lentäjiin, kapteeni Zaharie Ahmad Shahiin, 53, ja perämies Fariq Abdul Hamidiin, 27.

Mitään lentäjien osuutta tapahtumiin vahvistavia todisteita ei kuitenkaan ole löytynyt ja viranomaiset toivovat, että koneen musta laatikko löytyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?