Venäjä vetää moottoroidun pataljoonan pois Ukrainan rajalta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjä vetää moottoroidun pataljoonan pois Ukrainan rajalta

Venäjän puolustusministeriön tiedottajan mukaan Venäjä vetää pois moottoroidun jalkaväkipataljoonan Ukrainan vastaiselta rajalta.

31.3.2014 17:41

Uutistoimisto Reutersin mukaan ministeriö ei kertonut muiden joukkojen vetämisestä pois rajan läheisyydestä. Yhdysvallat ja Venäjä ovat keskustelleet viime päivinä Ukrainan kriisistä ja yhtenä tärkeimmistä kysymyksistä on ollut isojen venäläiskeskitysten läsnäolo lähellä Ukrainaa.

Ukraina ilmoitti jo maanantaina aamulla, että sen havaintojen mukaan venäläisjoukot ovat alkaneet vetätytyä. Ukrainan puolustusministeriön tiedottajan mukaan joukot ovat viime päivinä vetäytyneet asteittain. Hän ei pysty kertomaan, miten suurista määristä on kysymys tai paljonko joukkoja rajalla vielä on.   Kiovalaisen tutkijan tietojen mukaan Venäjän sotilaita olisi ollut aamulla rajan lähistöllä 10 000. Yhdysvallat ja EU arvioivat viikonloppuna, että Venäjä on asettanut rajan lähelle yli 30 000 sotilasta.

Yhden moottoroidun pataljoonan vetäminen takaisin tarkoittaisi vasta noin 600-800 sotilaan siirtoa. Uutisia pidetään kuitenkin lupaavina. Esimerkiksi Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier sanoi maanantaina, että jännitys näyttää hieman laskevan Ukrainan ja Venäjän välillä.

Manööveri on tosin herättänyt Ukrainassa myös epäilyjä siitä, että rajan lähellä olevia vanhoja venäläisjoukkoja kierrätettäisiin ja korvattaisiin uusilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?