Petti kuolemaa kuusi kertaa - malesialaiskone koitui kohtaloksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vältti kuoleman kuusi kertaa - malesialaiskone koitui kohtaloksi

Arvostettu kiinalaistaiteilija Liu Rusheng selvisi japanilaisten miehityksestä ja sydänkohtauksista, kunnes astui lennolle MH370.

Satelliittikuvassa näkyy Intian valtameressä kelluvia osia. Ne saattavat olla peräisin kadonneesta malesialaiskoneesta.­

28.3.2014 11:55 | Päivitetty 28.3.2014 12:47

Ryhmä kiinalaistaiteilijoita sai loppunsa malesialaislennon katoamisen myötä. Yksi 18 hengen ryhmään kuuluneista oli 76-vuotias Liu Rusheng.

Malesialaislehti The Star on kääntänyt Rushengin vuonna 2006 kirjoittamasta artikkelista kohtia, joissa hän kertoo uskomattomasta elämästään. Taiteilija oli täpärästi välttänyt kuoleman jopa kuusi kertaa.

Ensimmäisen kerran kuolema kävi lähellä, kun hän oli lapsi ja Japani valloitti osia Kiinasta. Rushengin vanhemmat päättivät paeta ja jättivät perheen viisi lasta jälkeensä, vieläpä useampaan kertaan.

- Itse asiassa vanhempani eivät odottaneet minun selviävän. Aina kun he tulivat takaisin, he olivat järkyttyneitä nähdessään minut elossa, Rusheng kertoi.

Toisella kerralla Rusheng jäi kuorma-auton alle.

- Toisessa tapauksessa olin juuri oppinut ajamaan polkupyörällä ja törmäsin kuorma-auton kanssa. Jäin kuorma-auton alle ja raahauduin auton mukana, Rusheng kertoi.

Myöhemmin hän oli hukkua uintireissulla.

Vanhempana hän sai sydänkohtauksen kolme kertaa, mutta selvisi kaikista.

- Paettuani kuolemaa useampaan otteeseen nautin ja arvostan elämää vielä enemmän, Rusheng kirjoitti.

Kahdeksan vuotta kirjoituksen jälkeen arvostettu kalligrafiaan erikoistunut taiteilija astui lennolle MH370 Kuala Lumpurista Pekingiin. Hänen ja 238 muun koneessa olleen henkilön viimeistä leposijaa ei tiedä vielä kukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?