Väärä hälytys: "Lento-onnettomuus" olikin havainto hinaajasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Väärä hälytys: "Lento-onnettomuus" olikin havainto hinaajasta

Uutistoimisto Reutersin mukaan hetki sitten tullut tieto lentokoneen syöksymisestä mereen lähellä Kanariansaaria onkin väärä.

27.3.2014 17:35 | Päivitetty 27.3.2014 18:13

Reutersin mukaan onnettomuutta ei olekaan tapahtunut vaan hälytys oli väärä. Kanariansaarilla ollutta hinaajaa on luultu lentokoneeksi. Espanjalaismedian mukaan kyseinen laiva "muistuttaa lentokonetta".

Vielä jonkin aikaa sitten useat espanjalaismediat uutisoivat, että pelastusviranomaiset vahvistivat matkustajalentokoneen pudonneen Atlantin valtamereen noin kahden mailin etäisyydellä Gran Canarian rannikolta. Espanjalainen lentoliikenneviranomainen AENA korjasi pian, että kyseessä on laivan hinaaja ja väärä hälytys.

Kanariansaarten hätäkeskus ehti tiedottaa virheellisesti omalla Twitter-tilillään kello viisi paikallista aikaa, että lentokone olisi pudonnut mereen Jinámarin korkeudella. Noin 18 minuuttia myöhemmin hätäkeskus twiittasi uudelleen, ettei lento-onnettomuutta ole tapahtunut.

Lennonvalvonta julkaisi Twitterissä kuvan kaukaa katsottuna lentokonetta muistuttavasta hinaajasta ja selityksen: ”Kuten näette, erehdys on jopa looginen, mutta kyseessä on laiva. Kaikki lentokoneet olivat hallinnassa ja turvassa."

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?