239 elämää päättyi - IS kertoo MH370:n matkustajien tarinoita - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

239 elämää päättyi - IS kertoo MH370:n matkustajien tarinoita

Intian valtamereen pudonneessa Boeingissa oli isiä, äitejä, lapsia, isovanhempia, lomalaisia ja liikematkailijoita. IS kertoo heidän tarinoitaan.

Indonesialainen Aya Suliasti esitteli kuvia lennon MH370 mukana kadonneista isästään ja äidistään. Pariskunnan lapset olivat jääneet Sumatralle isovanhempien hoitoon.

26.3.2014 17:49

Tämä tiedetään nyt varmasti: Malaysia Airlinesin kaksi ja puoli viikkoa sitten kadonnut Boeing 777 putosi Intian valtameren eteläosaan noin kahdeksan tuntia nousun jälkeen.

Lentoyhtiö ja viranomaiset tietävät myös tarkasti, keitä lennolla oli: 239 ihmistä 14:stä eri maasta. Heistä nuorin oli kaksivuotias ja vanhin 76-vuotias.

IS kertoo seuraavassa heidän tarinoitaan.

Sugianto Lo ja Vinny Chynthia

Kotimaa: Indonesia. Molempien ikä: 47 vuotta. Matkalla Pekingiin. Heidän kolme lastaan jäivät kotiin Sumatralle isovanhempien hoitoon. Koko perhe matkusti katoamisen jälkeen Malesiaan.

Wang Moheng, Wang Rui ja Jiao Wei Wei

Kotimaa: Kiina. Pekingissä asunut nuori perhe, joka oli lomalla Malesiassa. Wang Ruin ja Jiao Wei Wein kaksivuotias poika Moheng oli lennon nuorin matkustaja. Isä työskenteli yhdysvaltalaisfirma Boston Consulting Groupin leivissä. - He kertoivat muille vanhemmille päiväkodissa, että lähtevät vähäksi aikaa pois Pekingin huonosta ilmasta, kertoi Mohengin leikkikaverin isä Xie Yongzhen.

Firman Chandra Siregar oli juuri saanut tutkintonsa valmiiksi.

Firman Chandra Siregar

Kotimaa: Indonesia. Ikä: 24 vuotta. Siregar oli juuri valmistunut Bandungin teknisestä korkeakoulusta. Hän oli matkalla uuteen työpaikkaansa, amerikkalaiseen öljy-yhtiöön Pekingissä.

Mary ja Rodney Burrows

Kotimaa: Australia. Middle Parkissa asunut pariskunta, joka oli matkalla lomailemaan Kiinaan. Rodney Burrows menetti työpaikkansa viime vuonna.

Catherine ja Robert Lawton

Kotimaa: Australia. Viisissäkymmenissä oleva pariskunta, matkalla lomailemaan Kiinaan yhdessä Burrowsien kanssa. Heiltä jäi kolme tytärtä ja useita lastenlapsia.

Pouria Nourmohammadi ja Delavar Seyed Mohammad Reza.

Pouria Nourmohammadi ja Delavar Seyed Mohammad Reza

Kotimaa: Iran. Iät: 18 ja 27 vuotta. Molempia epäiltiin aluksi terrorismista, sillä he nousivat koneeseen varastettujen passien avulla. Todisteita miesten kytköksistä ääriliikkeisiin ei kuitenkaan ole löytynyt - heidän uskotaan vain yrittäneen Pekingin kautta siirtolaisiksi Eurooppaan etsimään parempaa elämää.

Li Yuchen

Kotimaa: Kiina. Ikä: 27. Sai hiljattain valmiiksi tohtorin tutkinnon Cambridgen yliopistossa Britanniassa. Ehti juuri ennen matkaa mennä naimisiin. Morsian ei ollut mukana lennolla.

Suhaili Mustafa

Kotimaa: Malesia. Insinööri, joka oli menossa työmatkalle Pekingiin. Yhdysvaltalainen opiskelijatoveri kuvaili Mustafaa "iloiseksi persoonaksi ja loistavaksi opiskelijaksi".

Selamat Omar esittelee kuvaa insinööripojastaan Mohammedista.

Mohammed Khairul Amri Selamat

Kotimaa: Malesia. Ikä: 29 vuotta. Ilmailualan insinööri, joka oli yksityisen liikelentoyhtiön palveluksessa. Tämän vuoksi Selamatin taustat on ilmeisesti tarkistettu huolellisesti. - Olen aivan varma, ettei hänellä ole mitään osuutta (koneen tuhoutumiseen), sanoi hänen isänsä Omar. - Tervetuloa vain tutkimaan minua ja perhettäni.

Philip Wood

Kotimaa: Yhdysvallat. Ikä: 51 vuotta. Lennon ainoa Yhdysvaltain kansalainen, matkalla Pekingiin liikeasioissa. Oli tietotekniikkajätti IBM:n palveluksessa Texasissa. - Hän oli uskomattoman antelias, luova ja älykäs. Phil välitti ihmisistä, perheestään ja ennen kaikkea Kristuksesta, sanoi perhe lausunnossaan.

Zaharie Ahmad Shah

Kotimaa: Malesia. Ikä: 53 vuotta. Lennon MH370 kapteeni. Erittäin kokenut lentäjä, jonka osuutta koneen tuhoon selvitellään yhä. Shahin tiedetään olleen Malesian opposition kannattaja. - Hän vastustaa kaikkia ekstremismin muotoja, kertoi oppositiojohtaja Anwar Ibrahim. - Minulla on suuria vaikeuksia ymmärtää, miksi hänen ylleen heitetään epäilyksiä vain siksi, että hän tunsi minut.

Fariq Abdul Hamid

Kotimaa: Malesia. Ikä: 27 vuotta. Lennon perämies. Oli radioyhteydessä lennonjohtoon ennen koneen katoamista siviilitutkasta. Taustalta ei ole löydetty yhteyksiä ääriaineksiin. Lähteet: The Star, CNN, AAP, The New York Times

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?