Epäily: Ebolaa muistuttava virus levisi Kanadaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Epäily: Ebolaa muistuttava virus levisi Kanadaan

Kanadalaissairaalassa hoidettavan miehen epäillään sairastavan vaarallista Ebola-verenvuotokuumetta.

Lääkärit ilman rajoja -järjestön työntekijät toimittivat sunnuntaina lääkintätarvikkeita verenvuotokuume-epidemiasta kärsivään Guineaan. Nyt myös Kanadassa on epäilty tautitapaus.­

25.3.2014 3:44

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan mies oli hiljattain tullut matkalta Länsi-Afrikan Liberiasta, jossa on lähiaikoina esiintynyt tuntematonta verenvuotokuumetta. Kanadan terveysviranomaisten mukaan hän sairastui vasta palattuaan maahan.

Mies on tällä hetkellä kriittisessä tilassa, ja häntä pidetään eristyksissä Saskatoonin kaupungissa sijaitsevassa sairaalassa. Lääkärit eivät ole vielä selvittäneet, vaivaako häntä todella Ebola-virus.

Viranomaisten mukaan tapauksesta ei ole aiheutunut tartuntavaaraa suurelle yleisölle. Sen sijaan miestä hoitaneet työntekijät saattavat olla vaarassa.

Ebolaa muistuttava virus on tappanut viime päivinä jopa 61 ihmistä Guineassa. Tautitapauksia on havaittu myös naapurimaassa Liberiassa. Guinean terveysviranomaiset ovat kuitenkin kommentoineet, että kyseessä ei ole Ebola-virus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?