Onko meressä nähty kuormalava peräisin mysteerikoneesta?

Kadonneen Malaysia Airlinesin matkustajakoneen etsinnät jatkuvat. Siviilikone paikansi lauantaina merestä kiinnostavaa esineistöä.

23.3.2014 22:39

Telegraphin mukaan australialaisviranomaiset ovat kertoneet, että meressä on havaittu kelluvan puinen kuormalava, joka voi olla peräisin yli kaksi viikkoa sitten kadonneesta matkustajakoneesta.

Löydön teki lauantaina etsinnöissä mukana ollut siviilikone, josta käsin esineistöä ei kuitenkaan kyetty kuvaamaan. Puulavan ympärillä kellui myös muita kappaleita, kuten muun muassa erivärisiä ja -pituisia nauhoja, jotka näyttivät lavojen sitomiseen käytettäviltä kuormaliinoilta.

Malaysia Airlinesin edustaja vahvisti sunnuntaina, että vastaavia puulavoja oli kadonneen lentokoneen lastin mukana. Niitä kuitenkin käytetään yleisesti lentokoneiden lisäksi myös rahtilaivoissa.

Paikalle sunnuntaina lähetetty Uuden-Seelannin ilmavoimien P3 Orion -kone yritti löytää esineitä myöhemmin, mutta epäonnistui siinä.

Kuvien kohteilla yli 900 kilometrin välimatka

Aiemmin sunnuntaina kerrottiin ranskalaissatelliitin ottamista kuvista, joissa näkyvät, meressä kelluvat kappaleet voisivat mahdollisesti olla peräisin kadonneesta koneesta.

Kiinalainen satelliitti kuvasi meressä kelluvia kohteita

Telegraphin mukaan sittemmin on käynyt ilmi, että satelliittikuvat otettiin noin 930 kilometriä pohjoiseen paikasta, jossa on tehty Kiinan ja Australian aiemmin raportoimat satelliittikuvahavainnot. Välimatka viittaa siihen, että kappaleiden alkuperä ei olisi sama.

Malaysia Airlines -yhtiön kone katosi yli kaksi viikkoa sitten 239 ihmistä kyydissään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?