Poliisi etsii kadonneen lentokoneen kapteenille soittanutta mysteerinaista

Lennon MH370 kapteeni Zaharie Ahmad Shah sai oudon puhelinsoiton vain tunteja ennen lentokoneen katoamista, uutisoi brittilehti Daily Mail.

23.3.2014 8:55

Oudon kapteeni Shahin saamasta puhelinsoitosta tekee se, että puhelu tehtiin väärillä henkilöpapereilla Kuala Lumpurista ostetusta prepaid-numerosta. Malesiassa kaikkien prepaid-liittymien ostajien on täytettävä virallinen lomake ja todistettava henkilöllisyytensä.

Australian ilmavoimien kone AP3C Orion nousee ilmaan Pearcen tukikohdasta lähellä Perthiä. Kadonneen malesialaiskoneen etsinnät ovat jatkuneet Australian vesillä.

Daily Mailin mukaan kapteeniin ennen lentoa yhteyttä ottanut henkilö oli nainen. Prepaid-numerosta tehdyn soitto kesto oli noin kaksi minuuttia. Malesialaiset viranomaiset ovat onnistuneet selvittämään liittymän ostopaikan, mutta puhelun soittajan henkilöllisyys on jäänyt hämärän peittoon.

Malesialaiskoneen etsinnässä mukana olevaa kalustoa tarkistetaan Perthissä.

Viranomaiset tekivät havainnon "mysteerisoittajasta" analysoidessaan puheluja, joita koneen lentäjät Zaharie Ahmad Shah ja Fariq Abdul Hamid ovat saaneet tai soittaneet ennen Kuala Lumpurista Pekingiin suuntautuneelle lennolle lähtöä. Kaikkia muita paitsi Shahille väärillä papereilla soittanutta naista on jo kuultu.

Tuoreet tiedot siitä, että Zaharie Ahmad Shahiin on oltu yhteydessä väärillä henkilöpapereilla hankitusta prepaid-liittymästä, on lisännyt viranomaisten pelkoa katoamistapauksen ja terrorismin välisistä yhteyksistä. Daily Mailin mukaan terroristiryhmien jäsenet käyttävät puhelimissaan monesti SIM-kortteja, joita ei pystytä yhdistämään keneenkään henkilöön.

Lehti kertoo saman pätevän Malesiassa myös moniin poliittisesti aktiivisiin henkilöihin, jotka pelkäävät autoritaarisen hallinnon harjoittamaa salakuuntelua.

Kuvassa olevasta satelliittikuvasta Kiina ilmoitti lauantaina löytäneensä mahdollisesti kadonneen koneen osia.

Samanaikaisesti kun viranomaiset Malesiassa jatkavat "mysteerinaisen" etsintöjä, kadonneen Malaysia Airlinesin lentokoneen etsintöjä Intian valtamerellä jatketaan. Australian pääministeri Tony Abbot kertoi sunnuntaina pienkoneen löytäneen Australian vesiltä tunnistamattomia osia, jotka saattavat kuulua jo kolmatta viikkoa kateissa olleeseen Boeing 777-200ER -koneeseen.

Pääministeri Abbott on kertonut olevansa erittäin toiveikas uusien johtolankojen suhteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?