Mysteerikoneen etsinnät keskittyvät kauas etelään Intian valtamerelle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mysteerikoneen etsinnät keskittyvät kauas etelään Intian valtamerelle

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan kadonnutta malesialaista matkustajakonetta etsitään nyt erityisesti Intian valtameren eteläosista.

19.3.2014 9:42 | Päivitetty 19.3.2014 14:06

Etsintäalueen painopisteen valinta perustuu oletukseen, että Kuala Lumpurista lähtenyt kone kääntyi jyrkästi vasempaan ja lopulta kohti etelää tutkasta katoamisen jälkeen.

- Oletus on, että se meni etelään, ja lisäksi että se meni kauas etelään, kommentoi tutkintalähde Reutersille.

Australian viranomaiset suorittavat parhaillaan etsintöjä eteläisellä Intian valtamerellä. Sinne on rajattu etsintäalue, jonka sijainti perustuu koneesta mahdollisesti tehtyihin satelliittihavaintoihin. Varmaa tietoa koneen liikkeistä ei ole, minkä vuoksi kyse on enemmän tai vähemmän hakuammunnasta

- Alue on valtava ja syrjäinen. Tämä on haastava operaatio, ja Australian pelastusviranomaisilla on pahoja aavistuksia matkustajien ja miehistön kohtalosta, viranomaistiedotteessa luonnehdittiin.

Australian ilmavoimat julkaisi kuvan AP-3C Orion -koneesta, joka osallistuu etsintöihin.­

Onnettomuustutkijoiden olettamuksen mukaan matkustajakone käännettiin tarkoituksella sivuun reitiltään sen jälkeen, kun kaikki sen viestintävälineet sammuivat. Kone lensi tämän jälkeen vielä useita tunteja.

Malaysia Airlines -lentoyhtiön Boeing 777 -koneessa oli 239 ihmistä. Kone oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?