Interfax: Toinenkin kuollut hyökkäyksessä tukikohtaan Krimillä? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Interfax: Toinenkin kuollut hyökkäyksessä tukikohtaan Krimillä?

Tiistaina viikkoja kestänyt kylmänviileä odottelu ukrainalaisten ja venäläisten sotilaiden välillä vaihtui ammuskeluksi Simferopolissa Krimillä. Uutistoimisto Interfaxin mukaan taistelussa kuoli kaksi sotilasta ja kaksi haavoittui.

Venäläiset ja ukrainalaiset sotilaat kohtaavat Simferopolissa Ukrainan laivaston päämajan ulkopuolella tiistaina.­

18.3.2014 23:47 | Päivitetty 18.3.2014 23:54

Ampuminen tapahtui Ukrainan armeijan tukikohdassa Simferopolissa, jonka tunnuksettomat asemiehet ottivat haltuunsa. Tiistaina iltapäivällä raportoitiin yhden ukrainalaissotilaan saaneen surmansa ja toisen haavoittuneen.

Uutistoimisto Interfaxin haastatteleman ja AFP:n siteeraaman paikallisen poliisilähteen mukaan lisäksi tukikohtaa valtaamassa ollut sotilas olisi kuollut. Haavoittuneita olisi hänen mukaansa yhteensä kaksi. Ei tiedetä, kuuluiko toinen haavoittuneista puolustajiin vain hyökkääjiin. Muista lähteistä kuolleiden ja haavoittuneiden määrää ei ole vahvistettu.

Venäläissotilas seisoo Simferopolissa sijaitsevan Ukrainan laivaston pääamajan ulkopuolella.­

Ukrainan mukaan tukikohdassa olevat varusmiehet on pidätetty. Ukraina on antanut sotilailleen luvan tästedes käyttää aseita itsensä puolustamiseksi. Tähän asti tulenkäytöstä on pidättäydytty - puolin ja toisin. Ukraina ja Venäjä olivat aiemmin sopineet tämän viikon perjantaihin kestävästä tulitauosta Krimillä.

Simferopolin sotilastukikohdassa olevien ukrainalaisten tai sinne hyökänneiden joukkojen vahvuudesta ei ole saatu tietoja. AFP:n valokuvaaja kertoo nähneensä ainakin kymmenen asemiehen rynnäköineen rakennukseen. Sen jälkeen paikalta kuului automaattiaseen tulitusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?