CNN: Uusi tutkahavainto vahvistaa mysteerikoneen vaihtaneen suuntaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

CNN: Uusi tutkahavainto vahvistaa mysteerikoneen vaihtaneen suuntaa

Thaimaan hallituksen kertoma tieto vahvistaa kuvaa siitä, että Malaysia Airlinesin lento 370 vaihtoi jyrkästi suuntaa hävittyään tutkasta.

Yhdysvaltojen laivaston Arleigh Burke -luokan alus USS Kidd vetäytyy etsinnöistä muutaman päivän sisällä.­

18.3.2014 20:41

Uutiskanava CNN kertoo Thaimaan sotilastutkien havainneen tuntemattoman signaalin kuusi minuuttia sen jälkeen, kun lento 370 oli kadonnut tutkasta. Tuntematon signaali tuli aivan toisesta suunnasta kuin mihin lento MH370:n oli ollut määrä lentää.

- Tuntemattoman lentokoneen signaalia lähetettiin satunnaisesti, se oli päällä ja pois päältä, päällä ja pois päältä, Thaimaan armeijan edustaja kertoi CNN:lle.

Tämä näyttäisi vahvistavan Malesian aikaisemmin esittämää teoriaa, jonka mukaan kone olisi kääntynyt takaisin lähtösuuntaansa ja lentänyt kohti Intian valtamerta.

Petaling Jayalla Malesiassa sijaitsevassa ostoskeskuksessa MH370-lennon matkustajia muistetaan jättimäisille lakanoille kirjoitettavilla viesteillä.­

Sitä ei tiedetä vieläkään, kuka konetta ohjasi ja miksi lentokurssia muutettiin. Tutkijat epäilevät, että lento MH370 olisi jatkanut joko Australian länsirannikon suuntaan tai sitten luoteeseen kohti Intiaa ja Afganistania.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?