Vihaiset omaiset uhkaavat nälkälakolla kadonneen koneen takia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vihaiset omaiset uhkaavat nälkälakolla kadonneen koneen takia

Malesialaiskoneen matkustajien kiinalaiset omaiset tuskastuivat tiedotukseen.

Matkustajan omainen kirjoitti viestin tauluun pekingiläishotellissa, jossa omaiset odottavat tietoja kadonneesta koneesta.­

18.3.2014 12:09

Kiinassa malttamattomina tietoja kadonneesta koneesta odottavat eivät usko, että Malesia on kertonut heille totuuden tapauksesta. Osa kadonneiden omaisista uhkaa nälkälakolla, jos tilanne ei muutu.

Kaksi kolmasosaa lennon MH370 matkustajista oli kiinalaisia. Sadat epätoivoiset kiinalaisomaiset ovat jo kymmenen päivää odottaneet tietoja pekingiläisessä hotellissa. Tiistaina he vaativat raivokkaasti saada tavata Malesian suurlähettilään.

- Haluamme totuuden. Älkää antako heidän (koneen matkustajien) jäädä politiikan uhriksi, vaikeroi yksi keski-ikäinen nainen paikalla olleille lentoyhtiön edustajille.

Epäselvää on, mitä omaiset tarkalleen ottaen vaativat. Moni kuitenkin tuntuu uskovan, että tietoa on pimitetty heiltä, ja Malesian hallinto tietää enemmän kuin kertoo.

- Sanotte sitä ja tätä. Hallituksenne tietää sydämessään, miksi haluamme teidän vastaavan meille. Koska huijaatte meitä, kerrotte valheita, purkautui eräs mies Malaysia Airlinesin edustajille.

Kiina on kritisoinut malesialaisviranomaisia huonosta tiedotuksesta omaisille. Lentoyhtiö on painottanut, että tiedotus ei ole heidän vastuullaan, eikä lentoyhtiö myöskään saa viimeisiä tietoja.

Tiistaisen tilaisuuden päätteeksi omaiset kertoivat toimittajille suunnittelevansa nälkälakkoa protestoidakseen tilannetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?