Venäjä väläytti irrottautumista WTO:sta

Julkaistu:

Venäjä ei ainakaan heti tuoreeltaan ilmoittanut, kuinka se aikoo reagoida Yhdysvaltain ja EU:n julkaisemiin nimilistoihin sanktioiden kohteeksi joutuvista henkilöistä.
Varapääministeri Dmitri Rogozin ehätti jo ilmoittaa ennen nimilistojen julkaisua, ettei Venäjä välttämättä vastaa mitenkään.

- Talouskriisin olosuhteissa vastapakotteiden asettaminen olisi tyhmää, Rogozin sanoi uutistoimisto Itar-Tassille.

Venäjä maailmanpolitiikassa -lehden päätoimittaja Fjodor Lukjanov kuitenkin arvioi, että Venäjä ei jätä vastaamatta.

- Yleensä Venäjä reagoi symmetrisesti (vastavuoroisesti). Täytyy siis odottaa, että me laadimme oman listamme poliitikoista, jotka ovat vastuussa Ukrainan tilanteen horjuttamisesta, Lukjanov sanoi uutistoimisto Ria Novostille.

Oikeudenmukainen Venäjä -puolueen johtaja Sergei Mironov esitti puolestaan, että Venäjän tulisi vetäytyä kauppajärjestö WTO:n jäsenyydestä protestiksi lännen toimille.

- WTO-jäsenyydestä ei ole seurannut meidän taloudellemme mitään hyvää, mutta me avasimme taloutemme muiden jäsenmaiden tavaroille.

Vakuutan, että tämä (irrottautuminen) iskisi hyvin kipeästi moniin Euroopan maihin ja Yhdysvaltohin, jotka tuovat nyt ilman mitään tulleja tänne meille tavaroitaan, Mironov ehdotti omalla uutistoimisto Regnumin mukaan.

Mironovin ehdotus ei ole kuitenkaan välttämättä hänen yksityisajatteluaan, vaan Venäjän suora vihjaus, että näinkin Moskova saattaa reagoida.

Venäjällä on aiemmin ehdotettu, että maan pitäisi vastatoimina esimerkiksi sulkea Venäjällä toimivien ulkomaalaisten yritysten tilejä ja jopa takavarikoida ulkomaalaisten omaisuutta, mutta viime päivinä näin rajuja ehdotuksia ei ole kuultu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt