Ulkomaat

Venäläinen TV-juontaja uhkasi USA:ta ydinaseella

Julkaistu:

Tunnettu valtiollisen TV:n juontaja sanoi sunnuntain ajankohtaisohjelmassaan, että Venäjä ”pystyy muuttamaan Yhdysvallat radioaktiiviseksi tuhkaksi”.
Dmitri Kiseljovia pidetään presidentti Putinin luottomiehenä, ja hän on tunnettu kiivaista hyökkäyksistään länttä vastaan.

Kiseljovin Vesti Nedeli (Viikon uutiset) –ohjelmaa esitetään Venäjällä valtiollisella TV-kanavalla. Uutistoimisto Reutersin mukaan ohjelmasta voidaan nähdä suuntaviivoja Kremlin politiikasta ja siitä, kuinka Venäjän hallitus haluaa kansalaistensa mieltävän maailman tapahtumat.

Sunnuntaina Kiseljov otti maalitaulukseen Yhdysvallat, joka on kritisoinut voimakkaasti Venäjän toimia Ukrainassa.

- Venäjä on ainoa maailman maa, joka todella pystyy muuttamaan Yhdysvallat radioaktiiviseksi tuhkaksi. En tiedä, onko se yhteensattuma, mutta Obama soitti Putinille tammikuun 21. päivänä ja yritti luultavasti taas painostaa häntä. Seuraavana päivänä Venäjän hallituksen virallinen lehti julkaisi artikkelin, jossa selitettiin hyvin yksityiskohtaisesti, kuinka ydinkoston takaava järjestelmämme toimii, hän sanoi.

Kiseljov viittasi Perimeteriin, neuvostoaikoina perustettuun ydinpuolustusjärjestelmään, jonka on määrä taata Venäjän vastaisku ydinsodan varalta. Kiseljovin puhuessa taustalla näkyi kuva ydinräjähdyksestä ja teksti ”Radioaktiiviseksi tuhkaksi”.

- Sen jälkeen Obama on alkanut soittaa Putinille useammin, ja hänen hiuksensa ovat muuttuneet harmaammiksi. Onko se yhteensattuma? Kiseljov vihjaili.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt