Venäjä-mieliset juhlivat Krimin äänestyksen jälkeen: "Olemme vihdoin palanneet kotiin" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjä-mieliset juhlivat Krimin äänestyksen jälkeen: "Olemme vihdoin palanneet kotiin"

Krimin niemimaan pääkaupungissa Simferopolissa jopa kymmenettuhannet ihmiset juhlivat kansanäänestyksen tulosta, kertoo paikalla oleva STT:n toimittaja.

Simferopolissa juhlittiin kansanäänestyksen tulosta.

16.3.2014 23:55

Ihmiset ovat kokoontuneet erityisesti Lenin-aukiolle, jossa tuhannet ihmiset huutavat Venäjän nimeä ja heiluttavat Venäjän ja Krimin lippuja. Alueella ammutaan myös ilotulitteita taivaalle.

Vapun, maailmanmestaruuden ja uudenvuoden aattoa muistuttava tunnelma on täysin päinvastainen verrattuna viime päivien painostavaan, kyräilevään ja odottavaan tunnelmaan.

Alustavien virallisten tulosten mukaan 95,5 prosenttia äänestäjistä kannatti Krimin liittymistä Venäjään.

STT:n haastattelemat ihmiset olivat silminnähden iloissaan vaalituloksesta. – Olen ihan ekstaasissa. Olemme vihdoin palanneet kotiin, Jelenaksi esittäytynyt nainen kertoi Lenin-aukion tungoksessa.

Hän oli liikkeellä yhdessä Jelena ja Mihail Menshikovan kanssa. – Tänään tanssimme ja laulamme yhdessä. Tämä on ainutlaatuista, en ole koskaan nähnyt täällä näin paljon ihmisiä, Jelena Menshikova sanoi.

Mihail Menshikova kertoi, että he ovat aina unelmoineet liittymisestä Venäjään. – Tämä (liittymismahdollisuus) tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Venäjä on suuri maa ja sillä on suuret mahdollisuudet erityisesti työllisyyden osalta. Lähden tämän kunniaksi isän puolen isovanhempieni haudoille Venäjän Omskiin. Äidin vanhempien haudat ovat täällä. He kaikki katsovat tätä taivaalta ja ovat iloisia, Mihail Menshikova sanoi selvästi liikuttuneena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?