Teoria malesialaiskoneen katoamisesta: Al-Qaida suunnitteli uuden 9/11-iskun? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Teoria malesialaiskoneen katoamisesta: Al-Qaida suunnitteli uuden 9/11-iskun?

Jo yli viikon kadoksissa olleen malesialaiskoneen salaperäinen häviäminen saattaa olla al-Qaida-solun käsialaa, uutisoi brittilehti The Telegraph.

16.3.2014 9:28

Telegraph-lehden mukaan MH370-lennon katoamisessa saattaa olla kysymys samantyyppisestä terrori-iskusta kuin al-Qaidan suunnittelemissa lentokonekaappauksissa syyskuussa 2001. Tuolloin al-Qaidan aktivistit ottivat väkivaltaisesti hallintaansa useita Yhdysvalloissa ilmaan nousseita matkustajakoneita ja ohjasivat ne päin merkittäviä julkisia rakennuksia. New Yorkin Manhattanilla sijainneet World Trade Centerin kaksoistornit syttyivät palamaan ja sortuivat matkustajakoneiden törmättyä niiden keskiosiin.

Viime viikolla oikeudessa kuultu al-Qaidan jäsen Saajid Badat on kertonut olleensa yhteydessä terroristiryhmittymän malesialaisjäseniin. Hänelle oli Telegraph-lehden mukaan jäänyt yhteydenpidosta vaikutelma, että uusi lentokoneeseen kohdistuva terrori-isku olisi suunnitteilla.

- Uskoakseni he olivat jo valmiita toteuttamaan iskun, Badat kertoo.

Afganistanissa sijaitsevalla koulutusleirillä vieraillessaan Badat kertoo antaneensa malesialaisille kengän, jonka sisälle oli rakennettu pommi.

- Luultavasti pommi oli tarkoitettu ohjaamon oven räjäyttämiseen, hän arvioi.

Kohteena Kuala Lumpurin Petronas-tornit?

Badatin mukaan al-Qaida on ylläpitänyt tarkkaa listaa maailman korkeimmista rakennuksista. Telegraph-lehden mukaan on mahdollista, että jos MH370-lento todellakin kaapattiin, sen kohteeksi saattoi olla määritetty maailman korkeimpiin rakennuksiin lukeutuvat Petronas-tornit Kuala Lumpurissa.

Malesian pääministeri Najib Razak kertoi lauantaina pitämässään tiedotustilaisuudessa, että Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla ollut kone lensi nähtävästi jopa seitsemän tuntia viimeisen varman tutkahavainnon jälkeen.

Kadoksissa olevan malesialaiskoneen liikkeet kielivät viranomaisten mukaan tarkoituksellisesta toiminnasta, mutta pääministeri varoi käyttämästä itse sanaa kaappaus.

Toistaiseksi koneen kohtaloa ei ole pystytty varmistamaan, eikä osia mahdollisesta hylystä ole löydetty päiväkausia jatkuneista etsinnöistä huolimatta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?