Mysteerikoneen kohtalosta ristiriitaisia tietoja – kaapattiinko kone? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mysteerikoneen kohtalosta ristiriitaisia tietoja – kaapattiinko kone?

Huhumylly Malesiassa viikko sitten kadonneen lentokoneen ympärillä kiihtyy. Malesialaiset viranomaiset ovat joidenkin tietojen mukaan päätyneet siihen johtopäätökseen, että kone kaapattiin. Asiasta kertovat mediatiedot ovat kuitenkin ristiriitaisia.

15.3.2014 8:11

Malesialaisen virkamieslähteen mukaan koneen kaappasi yksi tai useampi henkilö, joka sulki koneen viestintälaitteet ja ohjasi sen pois kurssiltaan, raportoi Sky News. Kanavan mukaan kaappaajalla tai kaappaajilla on huomattavan paljon lentämiskokemusta.

Lähteen mukaan kaappauksesta on olemassa vakuuttavat todisteet. Kaappauksen motiivi ja se, minne kone ohjattiin, ovat kuitenkin vielä hämärän peitossa.

Tieto ei kuitenkaan ole aivan yksiselitteinen. Brittilehti Telegraphin toimittaja raportoi Kuala Lumpurista, että tutkinnan johtaja kieltäisi asian.

- Tutkimme kaikkia mahdollisuuksia. Teemme henkilökuvan kaikista matkustajista ja työntekijöistä, mutta tähän mennessä ei ole mitään vankkaa todistusaineistoa tai johtolankoja, sanoo tutkintaa johtava Azharuddin Abdul Rahman Telegraphin mukaan.

Malesian pääministeri Najib Razak pitää aiheesta tiedotustilaisuuden tänään aamulla. Tiedotustilaisuus on viivästynyt jo yli puoli tuntia ja medialle on ilmoitettu, että pääministeri ei vastaa tilaisuudessa suoraan kysymyksiin. 

Tämän hetkisten tietojen mukaan aamun tiedotustilaisuuden jälkeen on vielä toinen tiedotustilaisuus päivällä, jossa vastataan tarkemmin median esittämiin kysymyksiin teknisillä yksityiskohdilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?