Eversti Putinille: "Antakaa suomalaisten järjestää kansanäänestys Karjalassa!"

Julkaistu: , Päivitetty:

Neuvostoliiton erikoisjoukoissa palvellut reservin eversti Vladimir Borodatsh on kirjoittanut presidentti Vladimir Putinille vetoomuksen, jossa hän varoittaa Krimin kansanäänestyksen ja mahdollisen sodan seurauksista.
Borodatsh vetoaa Putinia pysähtymään aikeissaan vallata Krim Ukrainalta.

- Ettekö te pelkää sotaa? Te tarvitsette lääkäriä. Pysähtykää, Borodatsh kirjoittaa Putinille Belorusski Partizan -nettilehdessä.

- Haluatte siis kansanäänestyksen Krimille? Antakaa sitten japanilaisten järjestää kansanäänestys Kuriileilla ja Sahalinilla, suomalaisten Karjalassa ja saksalaisten Kaliningradissa. Tulos on ennalta selvä, Borodatsh kirjoittaa.

 

Venäjän johto on jo pitkään asunut ulkomailla, ja kotimaassaan se käy vain varastamassa.


Borodatsh viittaa tällä rinnastuksella siihen, että Krimin kansanäänestys on mitä suurimmassa määrin johdettu Venäjältä käsin. Vaikka kaikki on yritetty saada näyttämään siltä, että Krimin venäläiset itse ”pyytävät apua” Venäjältä ja sen vuoksi venäläisjoukot tulevat vain ”suojelemaan” heitä ja turvaamaan sunnuntaina pidettävää kansanäänestystä.

Borodatsh ei Karjala-heitollaan kuitenkaan selvästikään tarkoita sitä, että suomalaisten pitäisi oikeasti saada järjestää kansanäänestys nykyisessä Venäjän Karjalassa tai edes Suomen aikanaan Neuvostoliitolle luovuttamilla Karjalan alueilla.

Borodatsh tahtoo rinnastuksellaan selvittää Putinille ennen kaikkea sitä, kuinka itsestään selvä Krimin kansanäänestyksen tulos on, kun Venäjä pääsee itse määräämään mitä suuremmassa määrin sen lopputuloksesta – aivan kuin lopputulos olisi hänen mukaansa samalla tavalla ennalta selvä, jos suomalaiset pääsisivät samoin ehdoin ja armeijansa tuella järjestämään äänestyksen Karjalassa tai japanilaiset Kuriileilla.

Lisäksi Putinin politiikan tähänastinen kulmakivi on ollut se, ettei nykyisiä Venäjän rajoja saa muutella, koska se johtaa dominoefektiin. Jos Krim nyt liitetään osaksi Venäjää, se tarjoaa myös useille Venäjän sisäisille alueille ennakkotapauksen, jonka perusteella ne voivat ryhtyä vaatimaan itsenäisyyttä.
Krimin kansanäänestyksen kysymykset on muotoiltu niin, ettei niemimaan ukrainalaismielisellä väestöllä ole mitään mahdollisuutta saada omaa kantaansa näkyviin, vaan lopputuloksena on joko täysi liittyminen Venäjään tai entistä suurempi  irrottautuminen Kiovan hallinnon alta kohti Moskovan hallinnon alaisuutta.

"Krim peittelee konkurssikypsyyttä"


Borodatshin mukaan Putinin hallinnon sotaintoilu on vain yritys salata Venäjän nykyhallinnon epäonnistumista.

- Venäjän johto on jo pitkään asunut ulkomailla, ja kotimaassaan se käy vain varastamassa. Krim antaa mahdollisuuden peitellä Venäjän konkurssikypsyyttä ja strategista epäonnistumista. Mutta se on jo turhaa, aivan kuin lämpöhaude kuolleelle, Borodatsh kirjoittaa.


Borodatsh kertoo kirjoituksessaan myös siitä, kuinka hänen mielestään Putinin pitäisi keskittää huomionsa Venäjän kuolleiden kylien ja Venäjällä sisällä kärsivän kansan pelastamiseen, eikä suinkaan uusien alueiden valloittamiseen venäläisten pelastamisen varjolla.

- Venäläisiä sorretaan Venäjän sisällä, vain sokea ei sitä huomaa, hän muistuttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt